Verdidebatt

Bare en nazi-hilsen?

Jeg leser daglig nyheter på BBC. Det er med sjokk og vantro jeg åpner nettsiden med bildet av Breivik som gjør sin nazihilsen. Hvorfor er ikke denne mannen i håndjern?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Daglig går jeg gjennom gater i Bergen. Jeg går forbi raserte skjebner. Mennesker som aldri har følt seg verdig til en dress eller et slips. Disse samfunnets stebarn behandles respektløst og trakasseres ustanselig av et hyperaktivt politi. En massemorder som har skapt varige sår i nasjonen får fullmakter som skulle han være en helt. Når jeg ser bildet av denne velkledde mannen med sin patetiske nazi-hilsen føler jeg avmakt og sorg. Dette burde vi fått slippe!

De stakkers menneskene jeg ser på gaten. Eller den illegale flyktningen som holder seg skjult fordi han vet at overlevelsessjansene er små om han drar - har ingen stemme. Daglig krenkes deres menneskeverd - og ingen fører saken for dem: fengslene er fulle av dem; De færreste har skadet andre enn seg selv. Vi ville ikke ha enset dem om de førte sak mot staten ( som sikkert i mange tilfeller kunne være berettiget).Mest sannsynlig har de uansett ikke begått hærverk nok til å interessere allmennheten.

"Hele verden" er nå til stede for å bivåne tragedien Breivik. Det står formodentlig respekt av den norske staten som viser et humant ansikt (tilsynelatende) Dessverre tror jeg ikke saken gavner andre enn likesinnede og ynklige svermere . Jeg ble sjokkert sist jeg var i utlandet. Der møtte jeg umoden ungdom som følte beundring for denne drapsmaskinen. De burde ikke fått bildene fra denne "rettsaken". Den burde gått for lukkede dører - og bildene trenger ingen. Vi vet dessverre alt. Og vi virker fortvilt maktesløse stilt overfor disse ugjerningene: det taler til vår fordel.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt