Verdidebatt

Gi Israel sin rett

Det blir ikke fred i Midtøsten før Juda og Israel får sin rett.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dersom det hadde det vært slik at Palestina-araberne hadde blitt fordrevet fra sitt land for to tusen år siden, og beholdt sin egenart som folk ute blant alle andre folk i all den tid - Om de hadde blitt utsatt for pogromer og mishandling fra verdens nasjoner og hadde blitt utsatt for industrielt folkemord, og kjempet seg tilbake til det landet dem ble fordrevet fra for 2000 år siden, og Palestina hadde vært omgitt av jødiske nasjoner – at Egypt, Saudi Arabia, Jordan, Syria, Irak, Libya og Libanon var jødiske nasjoner og araberne hadde måttet flykte fra disse landene til Palestina, og at mange av jødene som bodde i Palestina hadde sitt etniske opphav fra disse "jødiske" landene, så hadde jeg sagt: "La jødene i Palestina reise tilbake til sine i Egypt, Syria, Jordan etc.," så kunne den bitte lille arabiske befolkningen endelig fått sitt land, og fred innenfor sine grenser.

Men nå er det enda sånn at det er jødene som er i mindretall og enda ikke har fått sitt eget land til odel og eie, og heller ikke fred innenfor sine grenser.

Derfor sier jeg at palestina-araberne kan få sine hjem blant sine egne i omkringliggende araberland. Det blir ikke fred i Midtøsten før Israel får sin rett. Og araberlandene har fortsatt til gode å gi Israel sin rett.

Dessverre så tror Vesten at araberne skal gi jødene denne retten, bare palestinerne får sin «rett». Det kan aldri bli rett, i den grad Juda er judeernes land. De har kjempet for det, og de kjemper for det – helt til de får sin rett. Å gi landet til palestina-araberne er å bøye retten for hva som er rett. Det skaper ikke rett å gjøre urett. Gi Israel sin rett.

Det er rett å kreve at også araberne skal gi Israelerne sin rett. Å fire på denne retten skaper urett og ufred. Rett skal være rett. Juda er judeernes land, ikke arabernes.

Araberne har så mye land at det er en skam. Se på romfolket – ikke en liten flik av verdens landområde hører dem til, men hvem står på barrikadene for dem? Araberne har masse land, og vil frata jødene sitt bitte lille rettmessige land, for å gjøre dem på lik linje med rom-folket – et folk uten land.

Det hadde vært mer rett å gitt Palestina til rom-folket enn til palestina-araberne. De skulle i det minste skulle kunne greie å leve i fred med jødene. Romfolket skulle satt pris på om de hadde hatt bare en liten del land, mens araberne har enorme mengder kvadrakilometer til disposisjon. I tillegg vil de ha jødenes lille land. Det gir mening og næring til utrykket "mye vil ha mer".

Gi Israels folk sin rettmessige rett, sier nå jeg. La dem få sitt land. La dem få fred! Det er veien til fred.Gi lille Israel sitt land. Det er hele verdenssamfunnets ansvar å gjøre rett den urett som er blitt begått mot dette folket, og det handler om at Israel må få sin rett.

Jeg tror mye av ufreden i arabiske og muslimske land kommer av at dem ikke vil gi rett til den som har rett. Derfor kommer ulykken over dem, i land etter land. Og dessverre også over dem som støtter araberne i denne saken. For når verden feiler i å gi Israel sin rett, må israelerne selv sørge for denne retten.Palestinerne er arabernes, og nå også verdens gisler i kampen mot jødene. En kamp som burde blitt avsluttet med Hitler. Verdenssamfunnet har enda ikke gitt Juda fred. Dermed er hele verden skyldig for de overgrep som palestinere har blitt utsatt for og blir utsatt for. Nå tror man vil skape fred ved å gi palestinerne sin "rett" ved å gi Israels land til dem. Det kan ikke oppnåes uten å ta retten fra israelerne. Dermed søker man å gjøre rett ved urett. Det vil fortsatt ikke gi Juda fred. Juda og Israel får ikke fred før verdens nasjoner gir dem rett. Den retten gis ikke ved å gi landet til palestinerne.

Det blir ikke fred i verden før Juda og Israel får sin rett. Be om fred for Jerusalem.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt