Verdidebatt

Kjære Muhammad-tilhengere, mer eller mindre troende

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I antall skal dere være rundt 195 000 her i Norge. Og godt og vel halvparten har medlemskap i islamske trossamfunn, det vil si rundt 100 000 (forskning.no). Ja, i forskjellige trossamfunn; for heller ikke dere er en ensartet gruppe når det gjelder tro og trosutøvelse: Sunnier, shiaer og ahmadiyyaer har ulik forståelse av islam og hver sine moskeer, for å nevne de mest kjente, men også den islamistiske Süleimancy-bevegelsen (Islamsk Kultur-Senter), Millî Görüs-bevegelsen (AMGT) og andre islamske retninger, er representert i Norge og med egne moskeer. Landstilhørighet spiller vel også en rolle når dere skal velge medlemskap? Eks.: Jeg har forstått at pakistanere og arabere helst ikke frekventerer samme moské. Men jeg antar at alle dere som bekjenner dere som muslimer, uansett nevnte forskjeller, har Muhammad som profet og lærer - og Koranen som lærebok.

Så kjenner vel de fleste av dere historien om en mann kalt Isa? Og vet hvor Muhammad fant ideen å la denne Isa få en posisjon i islamsk lære? For dere som ikke kjenner historien; her er et kort sammendrag fra cv-en til mannen Muhammad brukte som "modell": Den opprinnelige "Isa" ble født i Betlehem (hebr. Beit-Lechem) i Israel, som på den tiden var okkupert av romerne. Han ble omskåret på den åttende dag etter fødselen og kalt Yeshua. Yeshua er altså Hans navn, ikke Isa. Yeshua ble født inn i Davids ætt av Juda stamme. David var den jødiske kongen som samlet Israel til ett rike ca. år 1000 f. Kr. - vår tidsregning. Yeshua ble unnfanget ved et under, gjennom Den Hellige Ånd, og Skaperen, Gud JHVH, åpenbarte for døperen Johannes (hebr. Yochanan) at Yeshua var Guds enbårne Sønn. Sønnen Yeshua ble født inn i vår verden med oppdraget å forkynne Sin Far Skaperens vilje, og å dø som soningsoffer for menneskers synder. Derfor ble Han korsfestet. Men Gud JHVH reiste Ham opp igjen fra graven, slik det også var profetert. Yeshua ble så tatt opp igjen til Himmelen, hvorfra Han var kommet, og regjerer nå (fra Himmelen) sammen med sin Far (jf. den siste boken i skriftsamlingen Bibelen, Johannes' åpenbaring).

De profetiske bøkene finner vi i Det Gamle Testamente (hebr. Tanakh) i Bibelen. Evangelier og brever de første kristne skrev, står i Det Nye Testamente. De fleste av disse forfatterne hadde fulgt Yeshua mens Han levde her nede, ja, de hadde vært øyenvitner til Hans undergjerninger, hørt Hans forkynnelse og de så og snakket med Ham etter Hans oppstandelse. Mer enn fem hundre andre vitner så Ham også levende etter oppstandelsen. Men én av skribentene, den meget lærde Paulus (hebr. Sha'ul), ble ikke Yeshuas etterfølger mens Han levde her. Paulus forfulgte de kristne, til Yeshua åpenbarte seg for ham i et kraftig lys mens han var på vei til Damaskus i Syria for å fengsle kristne. Fra den dagen ble også Paulus overbevist om at Yeshua var Messias (hebr. HaMashiach) som folket hadde ventet på - og som mange kristne hadde blitt drept for sin tro på.

Muhammad valgte å kalle sin Koran-versjon av "Yeshua" for Isa, et arabisk navn. Mange mener at Yeshua og Isa er samme person, men når vi kjenner de opprinnelige tekstene om Yeshua (i norsk bibeloversettelse kalt Jesus Kristus), ser vi at dette ikke stemmer. Skriftene som omtaler Yeshua ble samlet og skrevet ned flere hundreår før Muhammad skrev ned sin versjon om Isa og de øvrige tekstene i Koranen. Svært meget i Muhammads troslære viser tydelig at han hadde "sakset" stoff fra de jødiske og kristne skriftene og "sydd" inn vesentlige forandringer for å skape en lære tilpasset eget liv. Muhammad fornektet Guds Ord fra originalkildene, bl.a. Gud JHVHs vitnesbyrd om at Yeshua var Hans Sønn. Han fornektet også korsdøden og forsoningen og omskrev mange faktiske hendelser. Slik oppstår gjerne nye trosretninger, og slik oppstod også islam. Dermed hindret Muhammad sine etterfølgere i å få kjennskap til den store nåden det var fra Gud å gi frelse gjennom Yeshua. Og slik har de islamlærde gjennom tidene forført folket ved å lære dem at originalkildene i Bibelen er falske, og at falsumet Koranen er sannheten. Men ved å forandre Guds Ord, begikk Muhammad en alvorlig forbrytelse både mot Skaperen og menneskeheten.

Og her er sakens kjerne: Yeshua var og er Gud JHVHs Sønn! Han kom til Jorden for å bli verdens Frelser! Muhammad kan ikke frelse noen, og Isa er en fiksjon, men Yeshua lever! Og innbydelsen gjelder også nå, i vår tid, for: Alle som tar imot Yeshua og tror på Ham, gir Han rett til å kalle seg Guds barn. Det skrev en av Yeshuas nærmeste disipler, øyenvitnet og evangelisten Johannes, som fulgte Yeshua i alle år mens Han levde her (Johannes' evangelium 1:12). Og vi som har tatt imot Yeshua og tror på Ham som vår Frelser og Forsoner, har fått erfare at Bibelens beretninger om Ham er sanne. Ja, erfart i våre liv hva profeten Jesaja så Han skulle bli kalt: Under, Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far, Fredsfyrste.

I dag har også tusener på tusener av muslimer rundt om i verden hørt og lest om Yeshua, og blitt overbevist om at Han virkelig er verdens Frelser. Derfor har de forlatt islam. Nå takker de Gud JHVH for Hans store kjærlighet som sendte Sønnen. Og mange er de som vitner om at forskjellen mellom å være bundet til islam og frigjort i Yeshua (Jesus Kristus), er som forskjellen mellom en mørk dyster natt og en strålende solskinnsdag. Ikke fordi livet blir problemfritt som Yeshua-troende, nei, ofte motsatt, men i Ham har vi funnet en styrke, glede og fred som ikke kan forklares, bare erfares. Det triste er at så mange voldelige muslimer i andre land ikke forstår dette. I stedet for å ta imot Frelseren, forfølger og dreper de kristne og brenner deres kirker.

Ikke noe av det jeg har skrevet her, er skrevet for å fornærme dere muslimer. Nei, det er skrevet for å peke på Yeshua, den virkelige Frelseren. For, som Yeshua selv sa: Jeg er Veien, Sannheten og Livet. Ingen kommer til Gud uten ved Meg. Så, kjære Muhammad-tilhengere i Norge, mer eller mindre islam-troende: Gud elsket verden så høyt at han ga Sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på Ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv (Johannes' evangelium 3). Når Yeshua gikk i døden for oss, hvorfor skal ikke vi da akte på en så stor kjærlighetsgjerning og ta imot Sønnen som Skaperen ga oss til frelse? - en frelse for tid og evighet.

Men - om jeg blir kristen, hvor kan jeg finne et godt fellesskap; mange kristne lever jo umoralsk, og Norge tillater umoral også i lovverket? tenker kanskje noen av dere. Ja, dessverre, slik er det. Det tragiske er at også mange av våre åndelige ledere fornekter deler av Guds Ord. Så det jeg kan svare: Gå først til Kilden, Bibelen; den forkynner Sannheten. Bli kjent med Yeshua gjennom evangeliene og brevene og gjennom de profetiske åpenbaringene både i Det Gamle og Nye Testamente. Be Den Hellige Ånd opplyse deg og lede deg!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt