Verdidebatt

Malmø - et skammens utstillingsvindu.

I et intervju med israelsk fjernsyn har den danske populære skuespilleren Kim Bodnia fortalt at han trekker seg fra sin rolle som etterforskeren Martin Rohde i kriminalserien Broen.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Bodnia er jødisk med røtter fra Polen og Russland. En av grunnene til at han valgte å gå ut av sin rolle i filmserien er økende antisemittisme og at det er farlig å være jøde i denne byen.Jødene i Malmø har blitt utsatt for systematiske trakasseringer og attentat i mange år. Dette er dokumentert fra media i hele Europa.

Malmø er blitt et skammens utstillingsvindu til hele Europa om hvor ille det kan gå hvis ikke myndighetene følger med i timen. En grenseløs innvandringspolitikk med naive og blåøyde politikere på riksplan og lokalplan har gjort at landet og ikke minst Malmø har fått en stor muslimsk befolkning. Store grupper av muslimene har et syn på jøder som ikke er i tråd med demokratiske prinsipper.

En svensk tv-stasjon laget i fjor et program om hvordan det ble oppfattet å gå i bydeler som jøde med kippa med stor muslimsk befolkning i fjor. Trusler,angrep og eggkasting ble resultatet.

Når svenske ledende politikere i tillegg står frem i sin blomstrende naive forståelse av forholdet mellomIsrael og palestinerne og fordømmer staten Israel og støtter palestinerne uansett deres terror mot jødene er ikke dette akkurat med å bedre situasjonen for svenske jøder.

I Sverige er det sannsynligvis for sent å gjøre noe med disse forholdene. Landets politikere har sakte men sikkert kjørt sitt eget land i grøfta og mistet kontrollen. Å komme opp igjen derfra er nok dessverre for sent. Norges håp er at rikspolitikere tar lærdom av dette.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt