Verdidebatt

Hvordan løse polariseringen i samfunnet?

Filosofen Onar Åm har en genial løsning på hvordan vi kan løse polariseringen i samfunnet.http://onarki.no/blogg/2016/02/hvordan-lose-polarisering-i-samfunnet/

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi har jo et nokså klart skille mellom de røde(mer kollektivistiske) og de blå(mer individualistiske) i samfunnet.

Domstolene kan dømme overgripere mot røde mennesker til lave straffer og så kan domstolene dømme overgripere mot blå mennesker til høye straffer. De røde vil jo at overgripere skal ha lave straffer og de blå vil at overgripere skal ha høye straffer.

De røde kan skatte røde mennesker mye høyere, og så får selvsagt bare de røde nyte godt av ekstrabeskatningen. De blå kan ha langt lavere skatter, slik at de blå i større grad må klare seg selv.

Røde folk vil ha inn lassevis med flyktninger og innvandrere. De kan importere så mange de ønsker, men det blir selvsagt ekstraskatt mot de røde som betaler for gildet. Blå folk vil bare slippe inn de som stort sett kan klare seg selv, så ingen ekstraskatt der.

Denne likte jeg godt, så den siterer jeg+at jeg har omdøpt demokratiske til røde og republikanske til blå:

«Det er også fullt mulig å ha forskjellige regler for kvotering av minoriteter og kvinner. Røde universiteter og andre lignende institusjoner kan være påkrevd å gi kvinner, LGBT og svarte(muslimer:Sindres kommentar) fortrinnsrett på bekostning av menn, heterofile, hvite/asiater og kristne. Blå universiteter derimot kan ha likebehandling uavhengig av kjønn, rase og seksuell legning og utelukkende se på hvor flinke folk er.»

Hvis ikke dette er et ekte flerkulturelt samfunn, der man får påvirke sin egen kultur direkte, men også må ta ansvar for sine valg underveis, så vet ikke jeg. Hvorfor skal man på død og liv presse sine egne ideer på andre, når man kan la andre leve ut sine ideer i fred?

Som Onar konkluderer: Problemet er at de røde antagelig ikke ønsker å ta ansvaret for sin egen politikk, de vil at andre skal ta ansvaret også for DERES politikk. Jeg tror landet hadde blitt blått veldig fort hvis de som ønsket å lesse de problematiske konsekvensene av ideene sine over på andre, brått selv måtte ta ansvar. Det er ett av problemene med kollektivisme – det insentiverer ikke ansvar, fordi man lesser ansvaret over på andre. Hvem der ute hadde vært like skjødesløse som politikerne våre med sine egne penger? Ingen! Ikke engang de røde. På individnivå begynner de små grå faktisk å fungere.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt