Verdidebatt

Angående Jesu gjenkomst

Relativt mange innlegg og kommentarer har jeg skrevet her på VD. Det aller meste av det jeg har skrevet angår emner klart og tydelig relatert til Bibelen. Min oppgave som bahá’í er relatert til dem - i en tilsvarende tidlig fase – som bar ut budskapet: ”Gå ut og gjør alle folkeslag til disipler …”.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

”Forskjellen” er at min oppgave tilhører tiden for innhøstingen som angår det som skjer når tiden er kommet til det som bibelsk uttrykkes som – verdens ende. Det vil si modenhetens tid for innhøstning av alle folkeslag til Guds enhetlige rike.

Høsten er stor, men arbeiderne få; bed derfor høstens herre at han vil drive arbeidere ut til sin høst!

Denne tid ble innvarslet med tilsynekomsten av morgenstjernen, Báb da han i år 1844 AD gjorde kjent at han var oppfyllelsen av Troens (alle åpenbaringsreligioner som ÉN) tidligere profetier om den etterlengtedes komme (gjenkomst) for så å ofre sitt vakre lys i denne verden for Herlighetens guddommelige stråleglans – Bahá'u'lláh – som ble synlig over hjertenes horisont i det han steg opp på Troens himmel i år 1863 AD.

Av det jeg allerede har skrevet nå vil ganske sikkert noen fornemme eller ane… Báb… Jesu gjenkomst. Når tre åpenbarere av Guds vilje har vært etter Jesus er det ut fra den informasjonen vi finner i Bibelen ingen annen sann mulighet enn at én av disse gjelder nevnte gjenkomst og at de andre inngår i denne sammenheng som nevnt. Vi vet av Bibelen at Jesus sa han skulle sende sannhetens ånd (Muhammed) for at han skulle veilede til hele sannheten og med det sette segl på en profetisk syklus. Vi er kjent med at han selv skulle komme igjen (Báb) og vi kjenner til et komme av Faderens rike eller Guds rike som kjent i bønnen ”Fader vår, komme ditt rike …”. Vi vet også at Loven på Dommens dag (som gjelder en åpenbaringsdag, i dette tilfellet ca. tusen år) kommer ned fra himmelen som det nye Jerusalem. Den som har denne Loven med seg er Bahá’u’lláh. De som forholder seg til og oppfyller Loven etter Lovens hensikt som gitt i kjærlighet og oppfylt i kjærlighet regnes blant de rettferdige – etter Jesu eksempel. Det er av den grunn Jesus viser bort de som gjør urett som er å se bort fra Den himmelske Fars vilje. Dette er de forutsetninger jeg skriver ut fra.

Jeg begynner nå å dreie tydeligere inn på den del som gjelder lesernes reaksjoner som kommentarer etter dette innlegget. Det jeg skriver og publiserer så og si midt i mediehjertet til de kristne her i landet – Verdidebatt hos Vårt Land – kan vel ikke kristne som frekventerer dette forumet unngå å ta stilling til. Kommentarer jeg ønsker å lese er svar på dette spørsmålet:

Hva er de kristnes kriterier eller kriteriene for å gjenkjenne/anerkjenne Jesu gjenkomst?

Jeg forventer at alle skjønner at svar som - ”det er kun Jesus som er Kristus”- ikke er spesielt oppklarende i denne sammenheng. Heller ikke angår det ”den rette tråden” under dette emnet å utbrodere tradisjonen (ikke utbroder!!!) og/eller eventuelt den norske kristne kulturarv  - som ikke ønskes endret (ikke utbroder!!!) - med mindre et svar trekkes klart og tydelig ut av dette.  Det skulle vel nå være greit for alle kristne skribenter - i gjensidig respekt for meningsytringene her inne - å gjøre kjent for den enkeltes del det jeg spør om.

Godt nytt (gregoriansk) år til alle!

Med vennlig hilsen Svein-Ole

År 167 BE

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt