Verdidebatt

Å tvinge prester til juks med timelister ville vært kriminalitet

Hvis man tvinges til å jukse med timelister er man offer for arbeidslivskriminalitet. Det ville være en sak fagforeningen umiddelbart måtte ta tak i, men det gir ikke mening å skrive «tvinges til juks» hvis det ikke er noen som tvinger en.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vårt Lands nyhetssjef Trygve W. Jordheim svarer (Vårt Land  8. februar) på min respons "Misvisende om arbeidstid (Vårt Land 6. februar).Jeg er glad for at Jordheim vedgår at Vårt lands framstilling ikke fanger opp fleksibiliteten i det å ha en gjennomsnittsberegnet arbeidstid.

Jordheim gjør det likevel for lett for avisen når han vil holde fast på begrepet juks. Det er nemlig overskriften om tvang til juks som er problematisk. Hvis man tvinges til å jukse med timelister er man offer for arbeidslivskriminalitet. Det ville være en sak fagforeningen umiddelbart måtte ta tak i, men det gir ikke mening å skrive «tvinges til juks» hvis det ikke er noen som tvinger en.

Kapellan Brodal forteller i Vårt land om hva han tror blir konsekvensen av avstanden mellom oppgaver og ressurser i kirken. Denne avstanden er selvsagt Presteforeningen godt kjent med, og den er i seg selv en vesentlig begrunnelse for å kreve arbeidstid.

Denne avstanden vil gjøre det nødvendig å ha en samtale om prioriteringer innenfor arbeidstiden. Hvis en prest da velger å fortsette med enkelte oppgaver som frivillig, så må det være den enkeltes valg, men det vil aldri kunne bli pålagt av arbeidsgiver. Jeg kan fortsatt ikke se at det er grunnlag for forsiden "tvinges til juks".

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt