Eirik Flikke

70

When a man loves a Downhill

I toppfotballen fører en strekkskade på baksiden av låret som oftest til en pause fra fotballen i 2-4 uker, mens utforkjørere i en av verdens tøffeste idretter får klarsignalet: KJØR PÅ! Hvordan henger det på greip?

Publisert: 24. jan 2016

En nyoperert SUPERMANN på ski, Aksel Lund Svindal, har i dag kun sitt venstre ben å legge kroppstyngden på - det strekkskadde...

"Det føles som en knyttneve inne i låret", sa fartsfantomet til Aftenposten lørdag morgen den 23. januar, fire timer før rennstart. Men WHEN A MAN LOVES A DOWNHILL... Aksel kjørte og resten er dramatisk idrettshistorie.

"Noe av fasinasjonen for alpint ligger nettopp her. Rennene er dødelig spennende", skriver Trine Eilertsen i dagens Aftenposten, søndag 24. januar.

Jo da, som tilskuer foran flatskjermen får man både i pose og idrettscrazy sekk. Og når vikingen fra Norge reiser seg i sikkerhetsnettet og krysser fartsløypa med det fremre korsbåndet røket tvert av, og samtidig hever den høyre staven for å signalisere til folkemasse og TV-tittere at han er OK - when a man loves...

Og selv om Svindal smilte tappert fra sykesenga før teamet av knespesialister utførte inngrepet, er nok akkurat denne søndagen den bitre og blytunge dagen derpå for hele støtteapparatet bak alpinkapteinen Aksel. De gamblet på "green light", men tapte.

Det blir naturligvis mest spekulasjoner og etterpåklokskap. Men selv tenker jeg at de bittesmå marginene her - for SKAL, skal IKKE - hang sammen med den fantomformen og råskapen skikjører Aksel har vist hittil denne sesongen. For om han kun lå an til en femte/sjette plass eller noe der omkring, hadde muligens støtteapparatet og utøveren selv konkludert med at Kitzbühel-belatningene forble uten Svindal på startstrek..?

Nu vel. Dagens knespesialister er dyktige på korsbåndskader og opptreningsprogrammet for toppidrettutøvere står til terningkast 6. Men likevel er det etter min oppfatning (og erfaring), en annen type og mindre omtalt kneskade som kirurgene nok frykter aller mest når de zoomer seg inn på MR-bildene: EN BRUSKSKADE!

For en korsbåndskade greier nok Aksel å akselerere vekk fra og nå verdenstoppen nok en gang. Men med en tilleggsskade på leddbrusken når man tryner på hardpakket snøunderlag med innslag av stålis i tillatt toppfart på norske motorveier, da er jeg redd det kan være GAME OVER.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Juleangst og julelettelse
av
Aud Irene Svartvasmo
24 dager siden / 1723 visninger
White Christmas
av
Hilde Løvdal Stephens
rundt 1 måned siden / 1327 visninger
Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
3 dager siden / 1220 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
19 dager siden / 1146 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
23 dager siden / 1128 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
13 dager siden / 816 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
rundt 2 måneder siden / 809 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere