Eirik Flikke

70

When a man loves a Downhill

I toppfotballen fører en strekkskade på baksiden av låret som oftest til en pause fra fotballen i 2-4 uker, mens utforkjørere i en av verdens tøffeste idretter får klarsignalet: KJØR PÅ! Hvordan henger det på greip?

Publisert: 24. jan 2016

En nyoperert SUPERMANN på ski, Aksel Lund Svindal, har i dag kun sitt venstre ben å legge kroppstyngden på - det strekkskadde...

"Det føles som en knyttneve inne i låret", sa fartsfantomet til Aftenposten lørdag morgen den 23. januar, fire timer før rennstart. Men WHEN A MAN LOVES A DOWNHILL... Aksel kjørte og resten er dramatisk idrettshistorie.

"Noe av fasinasjonen for alpint ligger nettopp her. Rennene er dødelig spennende", skriver Trine Eilertsen i dagens Aftenposten, søndag 24. januar.

Jo da, som tilskuer foran flatskjermen får man både i pose og idrettscrazy sekk. Og når vikingen fra Norge reiser seg i sikkerhetsnettet og krysser fartsløypa med det fremre korsbåndet røket tvert av, og samtidig hever den høyre staven for å signalisere til folkemasse og TV-tittere at han er OK - when a man loves...

Og selv om Svindal smilte tappert fra sykesenga før teamet av knespesialister utførte inngrepet, er nok akkurat denne søndagen den bitre og blytunge dagen derpå for hele støtteapparatet bak alpinkapteinen Aksel. De gamblet på "green light", men tapte.

Det blir naturligvis mest spekulasjoner og etterpåklokskap. Men selv tenker jeg at de bittesmå marginene her - for SKAL, skal IKKE - hang sammen med den fantomformen og råskapen skikjører Aksel har vist hittil denne sesongen. For om han kun lå an til en femte/sjette plass eller noe der omkring, hadde muligens støtteapparatet og utøveren selv konkludert med at Kitzbühel-belatningene forble uten Svindal på startstrek..?

Nu vel. Dagens knespesialister er dyktige på korsbåndskader og opptreningsprogrammet for toppidrettutøvere står til terningkast 6. Men likevel er det etter min oppfatning (og erfaring), en annen type og mindre omtalt kneskade som kirurgene nok frykter aller mest når de zoomer seg inn på MR-bildene: EN BRUSKSKADE!

For en korsbåndskade greier nok Aksel å akselerere vekk fra og nå verdenstoppen nok en gang. Men med en tilleggsskade på leddbrusken når man tryner på hardpakket snøunderlag med innslag av stålis i tillatt toppfart på norske motorveier, da er jeg redd det kan være GAME OVER.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Guds fravær
av
Geir Tryggve Hellemo
16 dager siden / 1202 visninger
Ja vel, gamlis
av
Heidi Terese Vangen
22 dager siden / 1201 visninger
Det vi ikke ser
av
Magne Nylenna
8 dager siden / 843 visninger
Hjemmesentrert kirke
av
Joanna Bjerga
4 dager siden / 752 visninger
Biskop Byfugliens merkelige avskjedsreplikk
av
Roald Iversen
rundt 2 måneder siden / 638 visninger
Eit ansvarslaust Europa
av
Emil André Erstad
rundt 1 måned siden / 585 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere