Verdidebatt

Når tilliten forsvinner

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

For ikke lenge siden fikk jeg en innkalling til å vitne i en rettssak. I jobben min har det av og til en tendens til å dukke opp en del ubehagelige situasjoner der politiet må innkalles. I dette tilfellet var det person som hadde plaget meg over lengre tid. Dette var en gammel kjenning med utallige dommer på seg derfor endte det hele meg politiet fikk politiet nok. Det at vedkommende truet med å stikke meg ned var det som skulle til at de mente at denne gangen burde de gjøre mer for å hindre personen å komme tilbake. De ga han besøksforbud uten at dette hadde noen større effekt. Etter to uker kom vedkommende tilbake igjen og var truende som vanlig.

Lang tid har gått da det plutselig dukket opp en innkalling til å vitne i en rettssak mot vedkommende. Rettsaken skulle være nesten 10 måneder etter hendelsen, noe som ser ut til å være en rekord for hurtighet når det gjelder norske domstoler. Andre ganger der jeg har anmeldt slike saker har jeg fått beskjed at det som skal til er at jeg fortsetter anmelde slik at det blir nok saker til de kan få det opp for domstolen. Dette ser dessverre ut til å være trenden i det norske rettsvesenet. Personer kan gå fritt ute og drive kriminalitet uten at det får noen som helst konsekvenser. For noen år siden ble jeg slått ned, men gjett hvor lang tid den saken tok før den kom opp? De tok nesten et helt år. På den tiden hadde vedkommende pådratt seg enda flere saker.

Siste innkalling til å vitne i en sak la jeg først skuffen. Ikke fordi jeg ikke ønsket å gjøre min borgerplikt, men fordi jeg ser norske domstoler sin opptreden som direkte ydmykende. Etter purring i posten med klar beskjed om hva som ville skje så valgte jeg å svare henvendelsen. Dagen kom da jeg skulle vitne, men hele endte med at jeg slapp fordi vedkommende hadde tilstått for å få redusert straffen. Vedkommende har dermed fått lov til å gå fritt ute på gaten å gjøre forbrytelse etter forbrytelse fordi domstolene ikke har tid til å gjøre noe. I tillegg for han belønning fordi han tilstår og dermed sparer staten en noen dager i retten.

Jeg er ikke person som ønsker straffer ala USA eller enda hardere fengsler. Jeg ønsker bare at vanlige borgere skal kunne føle seg trygge og det blir reagert mot kriminalitet slik vedkommende forstår alvoret. Dette eksisterer dessverre ikke dagens Norge.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt