Jarle Skullerud

3

Stopp bussene nå

De mange medieoppslagene om raske utsendelser fra Finnmark gjør sterkt inntrykk. Dette er mennesker i nød, som ikke får muligheten til å anke sitt avslag på asylsøknaden.

Publisert: 22. jan 2016

Hva slags samfunn vil vi ha i Norge? Hvilke verdier ønsker vi å bygge samfunnet vårt på?

De mange medieoppslagene om raske utsendelser fra Finnmark gjør sterkt inntrykk. Dette er mennesker i nød, som ikke får muligheten til å anke sitt avslag på asylsøknaden. Det opprører oss når mennesker blir sendt ut av Norge bare timer før besøksvisumet i Russland går ut. Det kan se ut som om regjeringens politikk bryter med Menneskerettskonvensjonen, som Norge har forpliktet seg på.  Tar våre politikere kalkulert risiko med menneskeliv for å stoppe andre fra å komme inn i Norge?

Den største gruppa av de 5000 som kom til Norge over Storskog var ifølge UDI syrere, og har dermed et reelt beskyttelsesbehov. Russland har ingen asylpolitikk, og de endret grunnloven sin i høst for å slippe å forholde seg til dommer fra Menneskerettsdomstolen i Strasbourg. Vi føler oss ikke trygge på at Listhaug har rett når hun sier at Russland er trygt for de fleste.

Denne politikken er ikke Norge verdig! Det er kaldt i Finnmark, men vi må ikke glemme å holde hjertene varme!

På denne måten vil også Frikirken være med og be regjeringen om å stoppe utsendelsene fra Finnmark og la alle få samme mulighet til en forsvarlig behandling av sine asylsøknader.

Tilsynsmennene i Frikirken; Gunnar Johnsen (Østre), Sølve Hatlen (Vestre), Bjørn Roger Stien (Nordre), Arnfinn Østerberg (Søndre), Arvid Hunemo (nestformann i synoden) og Jarle Skullerud (synodeformann)

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

Staa sammen!!!!!!

Publisert over 3 år siden

Om Bjørnstjerne Bjørnson i 1905 finnes det en kjent historie. Den ble offentliggjort på selveste 7. juni 1905 og lyder slik:

Bjørnson telegraferer til statsminister Christian Michelsen med beskjeden "Nu gjælder det at staa sammen!" Michelsen svarer omgående: "Nu gjelder det at holde kjæft!"

I senere versjoner er gjerne ordelaget endret en smule slik at poenget blir enda bedre; istedenfor å "staa" sammen skriver Bjørnson at det gjelder å holde sammen.

Vi ser så ødeleggende det er når myndighetene prøver å effektuere stortingets vedtak med å sende ut de som ikke har adgang til riket, slik at vi kan hjelpe de som trenger besyttelse.

Nå ser vi at utleveringsavtalen kanskje må skrotes på grunn av dumskap fra opposisjonen og da bærer de som bråker et stort ansvar.

Nå gjelder det å stå  sammen og å holde munn.

Kommentar #2

Oddbjørn Johannessen

190 innlegg  13478 kommentarer

Holde munn?

Publisert over 3 år siden
Knut Rasmussen. Gå til den siterte teksten.
Nå ser vi at utleveringsavtalen kanskje må skrotes på grunn av dumskap fra opposisjonen og da bærer de som bråker et stort ansvar.

Nå gjelder det å stå sammen og å holde munn.

Du mener altså i ramme alvor at det er de russiske myndighetene som skal bestemme hvor grensene for vår ytringsfrihet skal gå?  Det finner jeg i så fall bemerkelsesverdig, for å si det forsiktig.

Mest leste siste måned

Glansbilder av Sjømannskirken?
av
Arnfinn Eng
29 dager siden / 1940 visninger
Idiotforklarer kristen høyreside
av
Espen Ottosen
28 dager siden / 1667 visninger
Servietter og skam
av
Merete Thomassen
21 dager siden / 1645 visninger
Tenåringstrass i regjeringen
av
Usman Rana
29 dager siden / 1603 visninger
Ord som truer vår religionsfrihet
av
Trond Bakkevig
20 dager siden / 1481 visninger
Hva skjer Hanvold?
av
Bendik Storøy Hermansen
18 dager siden / 1418 visninger
En samfunnsskapende kraft
av
Berit Hustad Nilsen
22 dager siden / 1376 visninger
170 år med misforståelser
av
Joanna Bjerga
8 dager siden / 963 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere