Verdidebatt

Kommunismens drap

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kommunismen er en pseudo religiøs politisk ideologi. En sekulær religion for folket styrt av eliten. Den er også totalt ateistisk og materialistisk idet den utelukker noen som helst form for tro på Gud. Det forunderlige med Kommunismen er at GK Chesterton fikk helt rett idet han sa at når mennesket slutter å tilbe Gud begynner de å tilbe alt annet. Marx snakket ofte om doktriner idet han kritiserte arbeidersklassen fordi de nektet å støtte hans ideer om revolusjon. Kommunismen ble et systemet der Marx var profeten og staten ble Gud. Resulatetene ble et av historiens største blodbad.

I boken, "The Black Book of Communism (Harvard University Press)" så er drapene til Kommunismen godt dokumentert:

Soviet Union: 20 million

Kina: 65 million

Vietnam: 1 million

North Korea: 2 million

Cambodia: 2 million

Eastern Europe: 1 million

Latin America: 150,000

Africa: 1,7 million

Afghanistan: 1,5 million

En ender opp på rundt 100 million. Tallene er egentlig ganske konservative. Dette inkluderer ikke noen av de som ble gjort til slaver, torturert og voldtatt. Det inkluderer heller ikke de livene som ble ruinert på grunn av mangel på mat og grunnleggende menneskerettigheter.

Til tross for en grusom historie bak seg så må en lure på hvorfor Kommunismen ikke har et like dårlig rykte som Nazismen. Dette finnes flere svar på dette:

1. Kommunistene myrdet deres eget folk. Nazistene myrdet andre. Mao drepte 65 millioner kinesere. Stalin drepte bare russere. Folk har en tendens til å reagere mer når folk med en nasjonalitet dreper noen med en annen nasjonalitet/rase.

2. Kommunismen var mer moralsk og intellektuell tiltrekkende enn den anti intellektuelle rasismen til Nazismen. Ondskapen til Kommunistene blir derfor i større grad sett på som et avvik av en ellers vakker doktrine.

3. Kommunismen er i større grad blitt knyttet til personer mange regner som syke. Stalinisme, Maoisme, altså ikke Kommunisme. De skylder problemet på syke personer personer som fikk for mye makt og ikke den destruktive ideologien. I motsetning til Nazistene så har heller ikke Russland  tatt ansvar for sine handlinger. Tidligere KGB medlem Vladimir Putin ble Russlands mektigste mann. I Kina har Mao fortsatt en høy stjerne hos mange kinesere. Dette til tross for at han er en av historiens verste massemordere. Indoktrinering kan få smarte mennesker til å tenke veldig dumt.

4. Kommunismen vant og Nazismen tapte andre verdenskrig. Vinneren er alltid den som får skrive historien.

5. Kommunismen drepte flere mennesker enn Nazismen men Gulgag var likevel mindre brutalt enn Holocaust. Holocaust gjorde at ondskapen til Kommunismen ble satt i skyggen.

6. Mange på venstresiden mener at den siste gode krigen Amerika var involvert i var mot Nazismen og Fascismen. Krigen mot Kommunismen i Vietnam er regnet som ond.  Krigen mot Korea og Kommunismen i Kina er ofte ignorert.

Dette er noen av grunner til at Kommunismen ikke har blitt like mye kritisert som Nazismen og Fascismen. Desto mer jeg leser om Kommunismen desto mer overbevist er jeg om at det var ideene som produserte ondskapen. Det var ikke syke individer som var årsaken til ondskapen, men dårlige ideer. Kommunismen i likhet med Nazismen og Fascismen vokste alle utav Nihilisme, Eksistensialisme, og filosofisk Naturalisme. Kommunismen hadde vært umulig uten en materiell virkelighetsforståelse. I motsetning til Nazismen og Fascismen så lever mye av ideene i sitt beste velgående i Vestens akademiske institusjoner.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt