Verdidebatt

Svensk politisk korrekt jødehat.

Igjen har Sveriges utenriksminister Margot Wallström kommet med uttalelser som viser hennes oppfatning av Israel og den kampen mot terror dette landet har i dag.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Margot Wallstrøm har denne gang tatt til orde for en etterforsking av Israel og videre beskyldt dem for utenrettslige henrettelser. Den siste beskyldningen har hun forøvrig også kommet med i Riksdagen tidligere i år.Uttalelsene bringer ikke noe nytt eller sensasjonelt fra den kanten, men føyer seg inn i rekken av utenriksministeren sine håpløse og virkelighetsfjerne oppfatninger om den faktiske situasjon i forholdet mellom Israel og de palestinske selvsstyremyndigheter. De famøse uttalesene skaper selvfølgelig skarpe reaksjoner i Israel. Agidor Liebermann, tidligere utenriksminister ,sammenligner Sverige med rollen de hadde under andre verdenskrig hvor de handlet med Nazi-Tyskland og tjente gode penger på det.

"Jeg motsetter meg ethvert forsøk på å beskrive Sverige, regjeringen eller meg selv som fiende av Israel. Vi er en venn av Israel og en venn av palestinerne, og begge stater har en rett til å eksistere.»  Disse ordene kom som respons på en skarp israelsk kritikk av hennes siste bemerkninger på tirsdag, da hun nok engang angrep Israel og oppmuntret til en granskning omkring drap av terrorister. «Det er avgjørende at grundige og troverdige granskninger blir gjennomført rundt disse dødsfallene med hensikt å skaffe klarhet og avdekke mulig ansvar,» sa hun i Riksdagen".

Det er betimelig å spørre om ikke den svenske statsministeren og Riksdagens medlemmer snart bør forstå at slik kan ikke en svensk utenriksminister lenger uttale seg. At hun selv ikke lenger ønsker å ha noe godt forhold til Israel er en sak, men at hun setter hele det offisielle Sverige i vanry med sine uttalelser er en annen og viktigere sak. At den svenske utenriksministeren etterlyser rettferdighet og internasjonal lovgivning er en side av saken som igjen viser hvor langt ut på viddene hun er i sin tolkning av hvem som egentlig bryter menneskerettighetene og internasjonal lov. Hun kan umulig ikke ha fått med seg hvordan de palestinske selvstyremyndighetene bevisst oppfordrer til terror mot uskyldige jøder og videre honorerer terroraksjoner som blir utført mot jødene. "Fredsvennen Abbas" lyver til de vestlige media og sprer budskapet om at hele Israel er okkupert og at disse egentlig ikke har krav eller rett til sitt hjemland.

Det er også grunn til å spørre om ikke den svenske utenriksministeren,statsministeren og de øvrige politikere kjenner til den vanskelige og truende situasjonen svenske jøder befinner seg og har vært i de siste årene i Malmø og at hun med sine uttalelser ikke akkurat gjør deres situasjonen bedre. .

Det må nå være helt på sin plass at den svenske utenriksministeren ber statsminister Benyamin Netanya og israelske myndigheter om unnskyldning for sin oppførsel. I tillegg bør hun også tenke seg grundig om hva hennes uttalelser fører til av økende jødehat i Sverige. Hvis ikke hun selv er i stand til å forstå situasjonen bør den svenske statsministeren selv ta affære.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt