Verdidebatt

Gud

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Gud

eller Skaperen/ 'Elôhîym som Bibelen kaller det er alle oss til sammen, eller mer nøyaktig; Naturen er vårt felles Ønske om å eksistere. Hele skaperverket i et hele ønsker å Være til og den ønsketenkningen resulterte i at vi individuelt så dagens lys, vi er et speilbilde av Altet, et Altomfattende ønske om å leve. Et ønske som var så sterkt at det overvant å ikke være til, det manifesterte seg ut av ingenting fordi det var ingenting som kunne hindre det i å bli til.

'Elôhîym betyr bla "flere spirituelle (guddommelige) Eiker" og disse eikene er så store og livskraftige at de varer evig av den enkle grunn at et ønske om å leve, alltid overvinner ønsket om å ikke. Et naturlig ønske om å leve kan ikke utslukkes av motstand mot det samme, ønsket øker bare i styrke av motstanden, det eneste som kan bremse utviklingen av ønsket er et uklart ønske, en kopi, en falsk etterligning som synes å være ekte men som mangler lidenskap og energi til å realisere seg.

Bibelen advarer på det aller sterkeste mot å konstruere andre lignende ønsker enn det livgivende, den fraråder idolisering, personifisering og oppkonstruert energi som ved første øyekast synes å ha evne til å skape og administrere det skapte, men som er på utsiden av oss skapningen, vi er jo målet for ønsket om å leve og da må vi ha det på innsiden, være ett med det. Å plassere Gud andre steder i andre tider enn i oss skapningen i fellesskap er ifølge Bibelen avgudsdyrkelse, en styggedom som ender med sorg, kaos og undergang av de som “ønsket” så inderlig å leve.

Knus ditt gudebilde som henger så høyt på veggen i din begrensede bevissthet, riv ned de innbilte egoistiske krusifiks-ønsker om at du har en større verdi enn andre, våkne opp, innse at vi alle er ett og den samme som “I begynnelsen” skapte det usynlige Ønsket som resulterte i den synlige Skapningen. I det øyeblikk vi blir bevisst hvem vi er; Skaperen, vil vi elske vår neste som oss selv (alle elsker vel sitt eget?) og sorgen som de små avguder på peishyller, altertavler og oppe i fantasiverdenen skaper vil være over. Vi vil da ha oppnådd “som i himmelen så og på jorden” og en skapelsesprosess vil være sluttført til alles evige nytelse, da kan vi sammen rope Godt Nyttår!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt