Verdidebatt

Skolegudstjeneste i Stathelle kirke 17. desember.

Julegudstjenesten. Årets viktigste gudstjeneste og julens vakreste eventyr!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I dag hadde jeg den store glede å feire julegudstjeneste sammen med barn fra Stathelle barneskole. Jeg var organist  på gudstjeneste nr. tre, der det  i følge kirketjener var 203 barn fra 3, 4 og 7 klasse samlet. Kirken var overfylt, og sangen var som Himmelens hærskare som lovet Gud og sang på Betlehemsmarken julenatt da de  stemte i  Et barn er født i Betlehem, de gleder seg Jerusalem. Halleluja!  Halleluja! De tradisjonelle julesangene ble alle sunget like kraftig og med like stor glede ; fra oppstarten med Jeg er så glad hver julekveld, Tenn lys, Et barn er født i Betlehem, Glade jul, Nå er den hellige time og Deilig er jorden. For en gudstjenestefeiring  og for en menighetssang!

Denne hendelsen  er ikke et eventyr slik jeg innledet med ; nei, det var  virkeligheten i Stathelle  kirke i dag!  For et privilegium og for en mulighet vi har fått  til å gi barna det aller beste; evangeliet om Jesus Kristus.

Matt. 21. 15 - 17 :  Men da yppersteprestene og de skriftlærde så de undergjerninger han gjorde, og barna som ropte i templet : Hosianna, Davids sønn! - da ble de harme! Og de sa til ham : Hører du hva disse sier? Men Jesus sa til dem : Ja! Har dere aldri lest : Fra umyndiges og diebarns munn har du beredt deg lovprisning? Og han forlot dem og drog ut av byen til Betania, og der overnattet han.

I takknemlighet for barnegudstjenesten i Stathelle kirke i dag, vil jeg be alle menigheter om å  fortsette å invitere barna til skolegudstjenester slik at de samlet  kan rope Hosianna, Davids sønn i hans  kirke. Dette skulle  være det naturligste for alle menigheter. Og det er vårt privilegium og ansvar.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt