Verdidebatt

Hva er riktig?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hva er riktig?

Leser vi i Matt 25,1 står det å lese;

Da skal himlenes rike være å ligne med ti jomfruer som tok sine lamper og gikk ut for å møte brudgommen.  2 Men fem av dem var dårlige og fem kloke;  3 de dårlige tok sine lamper, men tok ikke olje med sig;  4 men de kloke tok olje i sine kanner sammen med lampene.  5 Men da brudgommen gav sig tid, slumret de alle inn og sov.  6 Men midt på natten lød der et rop: Se, brudgommen kommer! gå ham i møte!  7 Da våknet alle jomfruene og gjorde sine lamper i stand.  8 Men de dårlige sa til de kloke: Gi oss av eders olje! for våre lamper slukner.  9 Men de kloke svarte: Nei; det ville ikke bli nok både til oss og til eder; gå heller til kjøpmennene og kjøp til eder selv! 10 Men mens de gikk bort for å kjøpe, kom brudgommen, og de som var rede, gikk inn med ham til bryllupet; og døren blev lukket.

Disse bibelvers har jeg brukt flittig som et bilde på oss her nede nå og som går å venter på brudgommen, det er det jeg har blitt lærd men også selv mener å ha fått åpenbaring på. Men er vi alle blitt bedratt som hevder dette må det rettes opp i?

Det nye som er kommet frem er at i den beretninger er kanskje med stor sannsynlighet blitt utelatt et Ord som gir fortellingen et helt annet perspektiv. Jeg har lest mange oversettelser av bibelen men aldri kommet over dette før nå. Order som muligens da mangler er i vers 1;

Da skal himlenes rike være å ligne med ti jomfruer som tok sine lamper og gikk ut for å møte brudgommen. Og ordet da som mangler er Bruden, altså vi er med der det utelukker helt at det kan gå på menigheten og de som tror de er rede idag. Slik jeg ser det kan det heller ikke gå på de syv trengsel sårene for da er vi og feirer bryllup og de som kommer ut av de betegnes som martyrer og da står bare 1000års riket igjen.

Er det så er det noen som har jukset grundig og mange spørsmål dukker opp. 1. Der er det slått fast at i eldre skriverier er brudgommen og bruden nevnt sammen i beretningen om de 10 jomfruer og i en forklaring til den besetningen er det i studiebibelen pocketutgaven ord for ord oversatt ifra gresk til Norsk beskrevet. Da denne opplysningen er så viktig for å tidfeste beretningens virketid forstår ikke jeg at det ikke ikke er kommet frem på noen måte i våre bibler. Selv har jeg ved flere anledninger brukt beretningen som et bilde på menigheten og de som tror de er i et rett forhold til Gud da blir det feil hvis det i virkeligheten går på de i som blir evangelisert i 1000års riket. Beklager har jeg såret noen unødig derfor er jeg meget inntres ert i å få mere kunnskap om hvordan og hvorfor en så viktig begivenhet kunne bare viskes ut. Hvem hadde autoritet til å si at denne opplysningen tar vi ikke med? Er det helt fra gammalt av eller i vår tid, alle seriøse svar taes imot med takk.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt