Bård Mæland

Professor
5

Jo, preses er partisk

Det er forskjell på å delta på et faglig seminar som kirkelig aktør, som også vil kunne være profilerende for tjenesten i den organisasjonen som hun selv representerer, og det å drive markedsføring for ett lærested.

Publisert: 14. des 2015

Preses Helga Haugland Byfuglien har i et innlegg i Vårt Land 9. desember svart på vår kritikk av hennes reklamestunt for Det teologiske Menighetsfakultetet. Hun avviser der at hun med sin markedsføring favoriserer én teologisk læreinstitusjon foran andre. Hun viser i den forbindelse til at hun er i nær dialog med alle de teologiske lærestedene, og har takket ja og deltatt på ulike arrangementer også ved våre institusjoner.

Vi anfekter overhodet ikke den positive viljen som preses tilkjennegir med dette, og er naturligvis glad for det. Vårt poeng er av prinsipiell karakter: Det er forskjell på å delta på et faglig seminar som kirkelig aktør, som også vil kunne være profilerende for tjenesten i den organisasjonen som hun selv representerer, og det å drive markedsføring for ett lærested, hvor også økonomiske forhold er involvert og relatert til den naturlige og positive konkurransesituasjon som vil finnes i et utdanningsmarked.

Vi finner derfor ikke at svaret fra preses forandrer noe på den prinsipielle problemstillingen som vi reiste i vårt første innlegg. 
Vi vil derfor opprettholde vår påstand at preses med dette gjør seg partisk i behandlingen 
av spørsmål som gjelder kirkelig utdanning. Det er dette vi synes er beklagelig med tanke­ på det felles arbeid for rekruttering til 
utdanning til kirkelige stillinger som vi står felles om.

Aud V. Tønnessen, dekan ved 
Det teologiske fakultet, Universitet i Oslo

Bård Mæland, rektor Misjonshøgskolen og konstituert prorektor for VID

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
18 dager siden / 1473 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
28 dager siden / 1286 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
9 dager siden / 1050 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
5 dager siden / 938 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
27 dager siden / 597 visninger
Morna, Facebook!
av
Heidi Terese Vangen
rundt 1 måned siden / 538 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere