Verdidebatt

Asylindustrien

Selvsagt kan det være mange motiver som ligger bak det å være åpen for migrasjon i ukontrollerbare former. Vi merker nå at det nærmest ikke er måte på hva som kan benyttes til husing og førstebase for reisende og de som har vært tidlig ute har

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

allerede skodd seg bra på UDI's mangel på tankegang knyttet til mottak i tider hvor invasjonen når store høyder.

Nå- er det noen som fortsatt tror på stor migrasjon og stille ymse mottaksmuligheter åpne.  Her i nabolaget kaster den pengesterke skipsrederdamen Torunn Økland seg ut i det og tilbyr den slottsllignende villaen sin - som hun trolig vil slite med å finne en kjøper for i disse mer varslede økonomiske nedgangstider - til disposisjon for asylindustrien.

Her et lite innsyn i herligheten som vil møte disse som har blitt programmert til Norge - her vil førstedestinasjon overgå de villeste fantasier - jungeltelegrafen vil ikke stå stille etter ankomst - her vil det bli fart i eventuelle reisende som fortsatt tviler.

Jo, vi skjønner at det kan være vanskelig å finne en kjøper som er villig til å betale ca. 80 mill., så hvorfor ikke dra inn litt ekstra?

Boligen viste seg imidlertid å være vanskelig å selge. Etter lang tids forsøk på salg, gjorde Økland blant annet eiendommen om til et lite luksushotell, med seks rom til 2.000 kroner per døgn. Samtlige rom skal ha tilgang til egen balkong.

Ifølge VG gikk fristen for anbudskonkurransen om å opprette nye aslmottak ut fredag. Utendingsdirektoratet (UDI) ønsket seg 30.000 nye plasser. På sine egne nettsider opplyser UDI å få ha fått inn 115 anbud, 26 fra region vest, der Øklands villa skal være et av forslagene.

VG har avslørt hvordan investorerer har fått millionutbetalinger fra UDI for å leie ut akuttplasser for asylsøkere.

Gjennomsnittsprisen på disse plassene har vært så høye som 781 kroner per døgn, per beboer, og ligger nå på litt under 700 kroner. Ordinære mottaksplasser har en gjennomsnittspris på under 300 kroner.

Kan bli vanskelige overganger for eventuelle asylanter i denne villaen - trolig er det ikke spart på noe innvendig heller. Hun bestitter trolig fortsatt en liten ridderborg ute i Blomsterdalen - ja, bare hør på adressen - nærmere Paradis er det ikke mulig å komme, men den nok anvendelig for en håndfull enn dette luksushuset for hva skal asylanter tro etter mottak her? Hvordan blir overgangen til eget krypinn - eventuelt utreise til Langtvekkistan? Tror ikke dette fremmer integrering. Noen boliger mer enn andre hemmer fordi de skiller seg ut på en overdreven måte og ikke er representativ. Foreslår at Økland selger boligen - hvis mulig i økonomiske nedgangstider og kjøper seg en brakkelandsby eller et par tre fjellhotell som ikke går i hop økonomisk. Men - Økland værer penger og er villig til å ofre en villa hun har lagt ned mange kroner i, men trolig er ikke penger det store problemet for damen - det er nok et større problem hvor hun skal gjøre av de.

I nærheten av der jeg vokste opp vurderes det og å etablere et mottak.  På Åker gård, som har en ærverdig historie, holdt Distriktskommando Østlandet til.  Vi, som var naboer, hadde respekt for det bevoktede området og holdt avstand.  Hva borgere i nærområdet vil gjøre etter at også denne dels verneverdige bygningsmassen blir mottak vites ikke, men også her har industrien tro på vedvarende vandring og pågang av reisende.

Hørte på nyhetene på vei til jobb at det varsles av ordførere fra alle partier om at det er plass til flere reisende.  Noe sier meg at det er svært få som tenker så langt at de tar med omkostningene på sikt og f.eks. tenker hvor blir det av en asylant etter ferdigbehandlet søknad?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt