Verdidebatt

Islams grep om moderate muslimer

Jeg kom i dag over en god artikkel som setter ord på noe av det jeg selv har fundert på rundt islams forhold til vesten. Dette er skrevet av en kvinne som er tidligere muslim, og bringer derfor en innsikt jeg aldri ville kunnet få.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Artikkelen finnes her: http://www.patheos.com/blogs/camelswithhammers/2015/12/moderate-muslims-have-hit-their-wall/

Siden jeg ikke tror på "les dette fordi jeg sier det er verdt å lese", så bringer jeg et utsnitt.

How do you tell a radical homicidal Muslim from a moderate peace loving one?

Every Muslim humanist is asking themselves this question I first asked myself in September 2001.

And here is my train of thought.

The 9/11 hijackers reminded me of boys I had gone to school with in Dubai in the 80s and 90s. They were the same age, background, and modern enough to have listened to 80s pop and chased girls. Meaning that just like most young people in the Muslim world, we weren’t that religious.

So, I thought, maybe I could locate the differences between them and me, and at some point I would identify a breakaway point. Something they would do that I never would. And it took me a while to realize this, and now with the California shootings, it has reaffirmed for me, that indeed, when it comes to being able to tell a moderate from a radical in Islam, you can’t.

You really can’t tell until the moment before they pull the trigger, who is moderate and who is jihadi. Tashfeen has broken our moderate backbone, by revealing that she lived among us, unnoticed, normal, experiencing motherhood, enveloped in our secure community and yet, had radicalized.

And that’s the problem, that there are many others like her with exactly the same beliefs, who may not have been ignited yet by a radical cleric, but if the opportunity presented itself, they would follow. They’re like a dormant stick of dynamite, waiting for the fuse to be lit. The TNT is already in there.

...

Les resten.

Det er nettopp dette med de antivestlige ideene jeg har fundert på. I mange år, egentlig, siden jeg en gang for lenge siden så et intervju med en muslim som tydelig så ned på det vestlige livet, med kvinners frihet til å drikke og ha sex.

I det siste har jeg også fundert litt på om det antivestlige har noe å gjøre med den omsorgen islam ofte får fra venstresiden. Føler en del på venstresiden et slektskap til de antikapitalistiske ideene, og en felles forakt for vestlig overfladisk livsstil? Jeg mener ihvertfall å spore liknende idéer i en del innlegg som snakker om hvor overfladiske vi er blitt. Det er alltid "vi", selv om forfatteren av slike som regel ser ut til å selv mene at vedkommende har skjønt mer enn "resten".

Slike innlegg får som regel mange likes, både her på VD og andre steder. Jeg har fundert på det, men får ikke helt grep om det. Det virker tilforlatelig, men det skurrer litt også, med tanke på islams patriarkalske natur og homofientlighet. For jeg kan virkelig ikke si at jeg følger at venstresidens kvinner egentlig har et undertrykt ønske om å underkaste seg strenge skjeggete menn. :)

Det er kanskje den evige omsorgen for de svakeste som er bakgrunnen? Nå spekulerer jeg mye. Men jeg er ikke eneste som mener at hvite apologister for islam bør tenker seg om. Dear white liberal apologists ...

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt