Helga Haugland Byfuglien

12

Rekruttering til kirken

Publisert: 9. des 2015

Rektor ved Misjonshøgskolen og dekan ved Det teologiske­ fakultet kritiserer i gårs­dagens Vårt Land min deltakelse i en annonse­ for ­Menighetsfakultetet. De hevder jeg med dette «favorisere(r) ett teologisk lærested over andre».

Dette stiller jeg meg uforstående til.

Som biskop og preses i ­Bispemøtet tar jeg på stort ­alvor den utfordring vi har med rekruttering til kirkelig tjeneste. Alle biskopene gjør mye for å fremme og styrke rekruttering til flere typer ­utdanninger med sikte på fremtidig arbeid i kirken.

Dette skjer i godt samarbeid og nær dialog med alle de teologiske lærestedene. Når det gjelder konkrete ­utadrettede tiltak, er det i stor grad lærestedene selv som tar et initiativ. Jeg kan ikke huske å ha sagt nei til en eneste forespørsel fra noen av lærestedene. Jeg har sagt ja til alle, og ikke drevet forskjellsbehandling.

Jeg har derfor vært på ­Misjonshøgskolen og bidratt på seminar samtidig som jeg møtte avsluttende praktikum. Jeg har deltatt på alumni-­dager på Teologisk ­fakultet, samt også bidratt inn i en samtale om strategiske ­utfordringer for fakultetet, ­etter invitasjon fra dekanatet.

Så har jeg altså også sagt ja til en forespørsel fra MF om å skrive en kort artikkel om rekruttering til deres informasjonsblad Lys og Liv, og akseptert at denne artikkelen kunne brukes mer utadrettet, slik det skjedde i form av ­avisannonsen 5.12.

Alt dette handler om at kirken, og jeg som biskop, bidrar med støtte til alle de teologiske­ lærestedene for å fremme det som er et felles mål: flere teologistudenter og bedre rekruttering til kirkelig tjeneste.

Først publisert i Vårt Land 9.12.2015

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

KRIK - NYE spilleregler
av
Trond Andreassen
12 dager siden / 1324 visninger
Jeg lever ikke lenger selv
av
Merete Thomassen
14 dager siden / 1279 visninger
170 år med misforståelser
av
Joanna Bjerga
rundt 1 måned siden / 1161 visninger
Ingen Disco på Roser
av
Øyvind Hadland
26 dager siden / 856 visninger
Stjernedialektar
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
14 dager siden / 814 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere