Verdidebatt

Terroristene vil ødelegge samfunnet vårt

Vi må aldri la terror få ødelegge vårt samfunn og undergrave våre felles verdier.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den siste tidens hendelser i Beirut, Egypt, Mali og Paris har vist oss at terroristene ønsker å ramme de verdiene vårt samfunn er basert på; livssynsfrihet, ytringsfrihet, mangfold og menneskerettigheter. Vi må ikke la terror styre hvordan vi lever livene våre. Myndighetene må ivareta de verdiene vårt samfunn er bygget på.

Human-Etisk Forbund fordømmer på det sterkeste de terrorhandlinger som er gjennomført i verden den siste tiden. Ulike grupper terrorister ønsker med disse terrorhandlingene å ta fra oss, livssynsfriheten, ytringsfriheten og friheten til å leve livet uten frykt.

Vårt samfunn har basis i opplysningstidens fellesverdier; frihet, likhet og brorskap. Terroraksjonene er et angrep på disse verdiene. Human-Etisk Forbund ønsker å fremme et åpent og inkluderende samfunn. Vi ønsker ikke et lukket samfunn, men mer åpenhet og mer demokrati.

Den internasjonale humanistorganisasjonen IHEU har fordømt terrorangrepene på det sterkeste. Vi slutter oss til IHEU ønske om å arbeide for humanisme og framtidshåp. Vi ber alle ta avstand fra de som vil ha mer hat og mer frykt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt