Robin Haug

127

"Denne gangen er det krig"

- står det å lese i franske aviser i dag.

Publisert: 14. nov 2015

Det er en blytung dag. 

Men dette skal vi vite: det er kun sikkerhetstjenestenes svært profesjonelle innsats som har forhindret at de systematiske terroranslag ikke har lykkes flere ganger, mange flere ganger. 

Hvis man ønsker, hvis man våger, å se situasjonen i hvitøyet, skal man fratrekke sikkerhetstjenestenes innsats, og telle alle gjennomførte og forhindrede terrorangrep. Først da ser man omfanget av hva som slik morderisk konfronterer oss (europeere).

Det er ikke tvil om at Vesten er i krig. Det ser nå ut som at i hvert fall franske medier har forstått alvoret. Men vi har i realiteten vært i krig i lang tid. Og intensiteten bare tiltar. 

Dessverre har toneangivende medier ikke ønsket (villet, kunnet?) beskrive situasjonen virkelighetsnært; de har valgt omskrivningene. Antageligvis for å roe gemyttene. "Vi må stå sammen," formanes det. "Vi legger røde roser på alle flekkene i de blodstenkte gatene."

"Denne gangen er det krig." Ja, det er det, men så må franske myndigheter ikke forvente at befolkningen denne gang også nøyes med å slikke sine sår og bære likene vekk fra gatene. 

Nå har den franske befolkning fått nok. 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #51

Søren Ferling

0 innlegg  4867 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Eirik A. Steenhoff. Gå til den siterte teksten.
"kirken" Hughes er "ordinert" i, heter Universal Life Church, og tilbyr ordinasjon til alle som vil det. Ikke en kirke, ikke en prest, ikke kristendom.

Universal Life Church lyder unægtelig som noget satanisk.

Satanismen lovpriser, i  lighed med nazisme, kommunisme og andre oplysningsideologiske utopier, den uhæmmede egennyttige livsudfoldelse.

IS og andre rabbiate islamister har desværre en smertelig pointe i at de kan 'tage os', fordi vi er nedsunket i nihilistisk, hedonistisk, identitetsløs individualisme, hvor selve begrebet 'os' er blevet giftigt.

Menneskets er et socialt væsen og uden et 'os' kan det ikke overleve.

Kommentar #52

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

Pinlig med terrorrede i hjerte av Europa, Brussel

Publisert rundt 5 år siden

Ja det er et paradoks at hovedstaden i EU snart består av muslimske innbyggere

Dagbladet skriver:

BELASTET BYDEL: Søndag gikk handelen som normalt på markedet i Molembeek, men lørdag ble seks mistenkte for terroraksjonene i Paris pågrepet i leiligheter her. Bydelen kalles et rede for terrorisme. 

Europas største terror-reir

Unge menn fra bydelen Molembeek i Brussel har blitt Europas farligste og mest ettersøkte terrorister. Her er alt vi vet om de mistenkte Paris-terroristene så langt.

En prøver å snakke ned at Molembeek er en forstad til Brussel

Kommentar #53

Knut Rasmussen

78 innlegg  1382 kommentarer

Asylretten "hellig", men

Publisert rundt 5 år siden

Jeg tror at de må ta noen drastiske grep. Et kan være å gjøre noe med asylretten: sette den ut av kraft for en viss tid slik at Europa kan komme til normalen igjen.

Men i praksis satt ut av kraft i 1- 2 år. Det meldes nå om at på grunn av den stor flyktningestrømmen så vil tiden for behandling ta 1-2 år.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere