Verdidebatt

Hva skal vi nå kalle ekteskapet mellom kvinne og mann?

Vi som støtter kirkelig vigsel av likekjønnede, og sikkert mange av dere andre også, har passet på å bruke ord som ikke oppfattes som en negasjon til ekteskapet mellom kvinne og mann. Derfor sier vi nettopp likekjønnede (eller samkjønnede) ekteskap.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi sier altså ikke noe med "u-" eller "anti-" eller "ikke-".

Men nå har noen begynt å kalle det gamle, gode ekteskapet med et ord som egentlig er en negasjon til noe annet! (Unnskyld at jeg sier "det gamle gode", men det har vi jo vokst opp med, så jeg må få lov til å omtale det slik.) Ekteskapet mellom kvinne og mann blir nå kalt for ulikekjønnet! 

Det ordet synes jeg fungerer svært dårlig. Etter først å ha kjempet for like rettigheter for homofile og lesbiske i forhold til heterofile, kan vi ikke nå snu det hele på hodet å omtale ekteskapet mellom kvinne og mann som noe som avviker fra noe annet. Det er faktisk det vi gjør (riktig nok uten å tenke over det) når vi omtaler det tradisjonelle ekteskapet med et ord som begynner med "u-". Jeg har selv gjort det her på Verdidebatt, i alle fall én gang, men kan vi ikke finne på noe bedre?

Intern konkurranse

Herved utlyses en intern konkurranse om et nytt ord som beskriver ekteskapet mellom mann og kvinne på en mye bedre og mer konstruktiv måte! Konkurransereglene sier at det nye ordet ikke må oppleves diskriminerende for noen.

Kan vi klare det? Premien er hederlig omtale i en sluttkommentar!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt