Verdidebatt

Det er økonomien som råder

Det er økonomien eller vi kan si, verdiene (mammon) som styrer denne verdens ve og vel eller krig og ulykke. Martin Armstrong har ved å overvåke de økonomisk transaksjonene globalt, klart å forutsi kriger ca. 6 mnd. før de brøt ut.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er jo alltid interessant å se hvordan ting og forhold henger sammen i samfunnet og hvordan adferd, forbruk, arbeidskraft, mangel på arbeidskraft, økonomi og helse henger sammen og påvirker hverandre.

Jeg tror vi står foran en stor, ja, gedigen depresjon som vi ikke har sett maken til på flere hundre år.

Den som studerer økonomi og kanskje arbeider eller investerer innen finans, vet jo at det er noe som heter økonomiske trender og sykluser. Og at dette igjen påvirker hvordan menneskene samvirker og fungerer med hverandre sosialt i arbeidslivet og privat. Det er også økomien som styrer hvordan nasjonene på jorden samhandler eller som vi ser i disse dager, kriger mot hverandre.

Martin Armstrong er en meget interessant mann i denne sammenhengen. Han fungerer som rådgiver og skribent innenfor dette feltet. Det han sier og lærer, er at det er syklusene som styrer det hele. Han har vist ved sine tindrende klare forutsigelser, at mennesket som samfunn har en adferd som går i sykluser.

Jeg har sett litt nærmere på dette, og det jeg har oppdaget, er at ikke bare finansverden er styrt av sykluser, men alt i denne verden. Alt er i bevegelse og alt går i sykluser. Det er bare å registrere bevegelsene det, så ser man straks både mønster, trender og faste sterke styrende sykluser. Sykluser som hele tiden går sin faste gang og som danner det samme mønster om og om igjen, gjennom flere tusen år.

Den som ønsker å vite litt om hva som styrer de økonomiske kreftene, som igjen styrer kriger og ellers alt i denne verden, tror jeg vil finne stor verdi i å lese Martin Armstrong sin blogg. Jeg personlig følger med på den stort sett hver uke. Jeg må si jeg finner det svært interessant det jeg leser der. Du finner den her: http://www.armstrongeconomics.com/armstrong_economics_blog

Hele nasjoner og store internasjonale sammenslutninger  bøyer seg for syklusenes lover. Det tvinges de til.  Dette er sykluser som sørger for at de gedigne  hendelsene som tvinger frem store omveltninger inntreffer og knesetter hele verdensdeler.

Før de gedigne nedturene som det er flere hundre år mellom i tid, forsøker alltid statene og elitene å ta styringen og manipulere markedene. Men det er alltid nytteløst. Det gjør alt bare verre, sier M. Armstrong. Jeg snakker ikke  her om konspirasjonsteorier eller den slags, men om menneskets natur som reagerer på samme måte hver gang. Det er menneskets adferd som danner syklusene.

Mennesket har ikke forandret seg. Det ser man straks det blir krig og stor nød. Da blir mennesket like barbarisk og voldelig vær gang.

Ta en titt på hva Martin Armstrong skriver her: «So this formula dubbed quantitative easing, or QE, is simply a punishment side of stimulation for it is coupled with lowering interest rates that wipe out savings.”

Rentene senkes, så den som sparer blir på en måte straffet. Da reagerer mennesket med forbruk eller spekulasjon. Forbruket øker og med den troen på ny vekst og nye bobler.

Det ikke mennesket har lært er at ALT har en ende og at alt går i sykluser. Derfor feiler de vær gang og må betale prisen i form av store gedigne omveltninger som til skutt skaper kriser og kriger.

Se hva M. Armstrong skriver videre:

«Most economists think QE helped keep the US and the other countries that used it, such as Japan and the UK, from collapsing into a catastrophic dark depression.”

Mitt råd er klart i dag 10.11.2015. Det er mange varmegrader ute og det er temmelig hett og varmt i finansmarkedene om dagen også. Den som har lest litt historie og sett en del lenger en sin egen nesetipp og ut i verden, han vil føle at noe stort er på gang og at store omveltninger er nært forestående.

Ta en titt på Martin Armstrong sin blogg, og andre lignende blogger! Det tror jeg mange vil ha nytte av. Litt kaldt vann i årene inne mellom alt det brennheite forbruket, er ikke så dumt i disse opphetede tider, hvor stor sett alt dreier seg om å få det enda bedre, med enda finere og dyrere lokaliteter, som innredes med enda mer luksus og fjas.

I følge syklusenes lov, så skal det gå jamt og trutt ned i et par tiår etter oktober i år. Så jeg tror vi har noen harde og arbeidsomme år foran oss. Syklusene sier også noe om at det kommer stor sosial uro, opprør og også krig.

2015.75 var vist et vendepunkt i følge «Sokrates». Dataprogrammet som Martin Armstrong har utviklet og som behandler tallene som han putter inn. Så det er ikke Martin Armstrong selv som finner syklusene, men dataprogrammet hans.

Martin Armstrong har stort sett har rett siden 1980-tallet. Det kan i alle fall ikke fornektes.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt