Verdidebatt

Empatiorgie og godhetstyranni

Det er har vært høysesong for nyord denne høsten.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er flyktningkrise og massiv folkevandring som har gitt grobunn for nye ord. Og det er i hovedsak de meste fremtredenen tillitsvalgte hos FrP som fabrikkerer nyord. Den siste uka har vi hørt ord somempatiorgie oggodhetstyranni.

Smak på ordet; godhetstyranni.Godhet må være et av de beste ordene en har på norsk. Vi trenger alle godhet for å overleve, og det beste vi kan dele med andre er godhet. Slike språklige antonymer er en konstruksjon, og er totalt uegnet til å gi mening til noe som helst – om en ikke vil avspore eller tåkelegge.

Jeg har mine assosiasjoner, om enn svært teoretisk, hva en orgie er, men når det sammenstilles med empati så mister også dette nyordet alle mening og innhold.

Men det gir mening nå en forstår at regjeringspartiet FrP er totalt uegnet til å ha regjeringsansvar. De siste månedene har vi opplev en tilstrømming av desperate mennesker til Norge som ingen kunne forutsi. Selv ikke regjeringen så dette når de laget la fram statsbudsjettet sitt i oktober. Ekstraordinære situasjoner krever ekstraordinære tiltak – men Frp nekter å delta på dugnad for en politisk konsensus. Har de ingen fluktruter ut av den regjeringen de tydeligvis ikke vil være en del av?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt