Ronny Johansen

72

Lukkede brorskap som søker makt og innflytelse innen næringslivet, påtalemyndighet og politkk

Vi bør alle være våkne når nye brorskap dukker opp og som forsøker å vinne makt og innflytelse i samfunnet. Enten det er innen politikken, påtalemyndigheten eller næringslivet.

Publisert: 8. nov 2015

Vi skjønner alle at lukkede brorskap som dikterer og styrer over tusenvis av unge, sterke og arbeidsomme personer, raskt kan vinne farlig innflytelse i store deler av samfunnet.

Hvor stor faren er avhenger av hvor stor makt og innflytelse de øverste lederne i brorskapet har over den enkelte, og hvordan de forvalter og bruker denne. Jo, mer kynisk det hele er bak de lukkede dører, og jo mer tilsynelatende harmløst det hele fremstår, jo farligere blir ulvene i fåreklær.

 

Hvis vi så  skulle registrere at flere av de unge som styres av brorskapet, utdanner seg som jurister, politi, advokater og dommere, så vil enhver som kjenner til historien, våkne opp og begynne å stille kritiske spørsmål.

 

Når det så viser seg etter nærmere ettersyn at det samme brorskapet opererer fra lukkede skatteparadiser, bør alarmen gå. Og når alarmen går, og brorskapet da gjør alt de kan for å tåkelegge enhver som ønsker å se de nærmere i kortene, mens de forbanner de som forsøker å trenge inn, så forstår enhver at det er fare på ferde.

 

Fare for hva? Fare for at vi om 50-100 år vil ha en mengde personer fra brorskapet i ledende stillinger innen politikk, påtalemyndighet, strafferett og næringsliv, hvor de alle arbeider for et felles mål: Nemlig å styrke brorskapet til fortsette å vinne makt og innflytelse over alt og alle, slik at deres planer og mål nåes.

 

Derfor kjære landsmenn! Når vi ser slike lukkede brorskap dukke opp, så la oss, når vi møter dem i næringslivet, politikken og strafferetten, stille de viktige og riktige spørsmålene, uten å frykte for eventuelle ubehagelige konsekvenser.

For man vil få erfare, at jo mer makt og innflytelse slike lukkede brorskap får, jo mer ubehagelige og smertefulle konsekvenser kan man regne med å bli  i utsatt for, hvis man åpent stiller de viktige og riktige spørsmålene som disse hater, og som de gjør alt for å slippe å svare åpent og ærlig på.


 

 

 

 

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Ove K Lillemoen

17 innlegg  613 kommentarer

Hemmelige Brorskap

Publisert rundt 4 år siden

Vet ikke helt hvilke brorskap du tenker på. Kanskje du kunne nevne et eller flere? Tenker selv på frimurere, jesuitter, illuminati, europabevegelsen, bilderberger osv. 

Mvh OveK

Kommentar #2

Ronny Johansen

72 innlegg  235 kommentarer

Et eksempel

Publisert rundt 4 år siden

26.02.2015 - sitat fra Kapital (s.90 - 96 i papirutgave nr.4-2015): Boligkjøpere angriper Protector og NCLs takstmenn: - Rene bestillingsverk. “Boligkjøpere som ligger i konflikt med eierskifteforsikringsselskapene Protector og NCL, retter nå skytset mot selskapenes takstmenn, hvor enkelte kan bli tildelt flere titalls oppdrag på et år. Advokat Glenn Ulrik Halvorsen, som representerer mange boligkjøpere, kaller disse takstene for "rene bestillingsverk".”

"Nemlig det faktum at så mange av takstmennene eierskifteforsikringsselskapene benytter er medlemmer av den frikirkelig bevegelsen, eller sekten om du vil, Smiths venner".

"Totalt har Kapital blitt tipset om drøyt 40 aktive takstmenn som alle er medlemmer av denne frikirkelige bevegelsen". "Faktisk er også alle de tre tekniske lederne for både Protector, NCL og det største forsikringsselskapet som selger forsikringer til boligkjøpere, Help, alle Smiths venner fra den samme lokale menigheten i Drammen.

Kapital har spurt Protector og NCL om det er en bevisst ansettelsespolitikk å ansette og leie inn takstmenn som er Smiths venner, eller om dette er rene tilfeldigheter". Sitat slutt

Denne lille saken over her er nok noe som man bør se nærmere på. Jeg har ikke undersøkt sannheten bak alt dette bråket om disse boligtakstene og forsikringssakene, men stemmer det at disse takstmennene er medlemmer av samme brorskap og går etter hverandre og foretar takster for personer de kjenner og som kanskje også er med i det samme brorskapet, så bør jo slikt bli brutalt stoppet av boligkjøperne. Norsk lov stopper ikke slike, men det kan folket og den enkelte gjøre.

Så neste gang du skal kjøpe bolig, så undersøk grundig først, hvem som har foretatt taksten, hvilket selskap boligen er eieskifteforsikret i og om takstmennannen kjenner selger! Det vil i alle fall jeg gjøre. Slik sikrer jeg meg mot tap i hundretusen og millionklassen. 

Norsk taksteringsforbunds medlemmer lærer at hvis det KAN settes spørsmålstegn ved takstmannens habilitet, så er takstmannen inhabil. Nå påstår pressen at disse takstmennene de har undersøkt ikke er medlem i noe taksteringsforbund, og derfor ikke er mulig å klage inn for noen. Som sagt så vet ikke jeg hva som er snørr og barter i denne saken. Men sakens natur forteller meg at det er klokt å begynne å følge med dette brorskapet og stille de viktige og riktige spørsmålene. 

Når man begynner å undersøke og stille granskende spørsmål overfor menneskene som tjener dette brorskapet, uansett hvilken sak det gjelder, så vil man oppdage hvor lukket og stengt det er.

Journalister har dokumentert hvor vanskelig og nærmest umulig det er å trenge inn i materien og danne seg et bilde av hva som VIRKELIG foregår dette brorskapet som styres fra Brunstad.  

Har brorskapet i Smiths venner sanksjonsmuligheter overfor deg, vil du straks bli utstatt for stygge trusler og kan vente deg grusomme konsekvenser ettersom hvor stor innflytelse de har i ditt nettverk og familie. Jeg har forsøkt, så jeg vet hva jeg snakker om. 

Jeg tror ikke jeg tar for hardt i hvis jeg sier at de regel rett hater alle spørsmål som stilles for å få vite hva som egentlig foregår blant dem. Jeg har litt innsikt, ettersom jeg har en stor familie inne i dette brorskapet. 

Min advarsel er klinkende klar: Følg med disse menneskene! Still dem spørsmål! Ta ikke alle svar for god fisk! Undersøk selv!

De har vist at de er meget farlige når de kommer til makt og innflytelse. Noe min forrige artikkel her på verdidebatt klart utrykker.

Jeg har en nær bekjent av meg i Smiths venner som også er takstmann. Jeg traff vedkommende på en ishockey kamp i går. Jeg stilte han da endel spørsmål rundt dette med de taksteringssakene som Kaptial skriver om.

Takstmannen fra BCC (Smiths venner) kunne til min glede fortelle meg at han var medlem av Norges Taksteringsforbund og aldri tok oppdrag for venner fra brorskapet. Ei heller ville han gjøre den uretten å takstere hvis han var klar over at en takstmann fra brorskapet hadde vært der før ham for samme selger. Det var også han som fortalte meg at Norges Taksteringsforbund har som hovedregel ang. inhabilitet, at hvis spørsmål om inhabilitet kan reises, så er takstmannen inhabil. 

Så jeg vil ikke dra alle Smithevenner som er takstmenn over en kam. Men undersøke, det vil jeg fortsette å gjøre. For å stole på den gruppen der, det har livet lært meg at jeg ikke bør gjøre.  

 

Kommentar #3

Ronny Johansen

72 innlegg  235 kommentarer

Hva syntes dere om denne lille detaljen i et stort hele?

Publisert rundt 4 år siden

Hva skal vi kalle det når ungdom mellom 18-25 år blir undervist fra de eldre om hva de skal si hvis myndigheter eller journalister dukker opp og stiller spørsmål? Det de skal si vet både ungdommen selv og den som underviser dem ikke stemmer  med virkeligheten. 

La meg ta et eksempel. Ungdom på  19 år skal jobbe på det berømte A-laget i Tyskland, og skal arbeide og tilsettes i en ordinær bedrift som driver med salg av kapitalvarer. Jobben er å pakke. Arbeidstiden  er normalt ellers i året 11 timer, men siden det er rett før jul så er arbeidsagen ofte over 12 timer. 

Hva tror så disse ungdommene de selv er med på?

Det de selv tror, er at de jobber dugnad for Brunstad Christian Church i Tyskland. De er bare en del av A-laget og kan sendes hvor som helst i verden på arbeidsoppdrag.  De er ikke der for å lære tysk. De er heller ikke der for å lære tysk historie. De har i flere måneder gått og ventet på svar på hvor de kommer til å havne i verden for å gjøre en frivillig og nærmest gratis innsats for BCC. 

Så blir ungdommen fortalt og bedt om, at hvis det dukker opp journalister eller folk fra myndighetene som stiller spørsmål, så skal de fortelle at grunnen til at er der, er for å  lære tysk språk, og tysk historie. 

Jeg har sett meget ukomfortabel ungdom bøye seg for dette og godta, at de må lyve hvis noen spør. Vi må huske på at dette er ungdom, som siden barns ben av har lært at de IKKE skal lyve.  

Dette er et lite eksmpel på hvordan  dette brorskapet løser det de opplever som utfordringer når de skal få inn pengene. 

Når jeg ser slikt utfolde seg rundt meg, og ser hvordan ungdom blir lært opp til fusk og fanteri, så blir jeg rasende. Slike såkalte "brødre"  fortjener ikke annet enn å bli bedt åpent om å slutte å lyve og slutte å lære andre å lyve!  

Det er ikke pent å lyve. Det er stygt. Det er min konklusjon. Det er ikke slik man oppfyller misjonsbefalingen om å lære disiplene å holde alt hva Mesteren befalte oss. 


De oppfører seg jo som de har behov for å lyve i nødverge for å redde  helse og liv. Da trenger de rett og slett å bli snakket hardt til slik som her. For husk at dette kun og ene og alene handler om å få enda flere milliarder av norske kroner på bok! 

De har gjort andre grove synder også, hvor jeg har bedt om å få møte dem personlig med vitner, slik at vi kunne snakke om hvordan ting blir gjort og bestemt blant dem. For mennesker går til grunne og ligger strødd etter dem.  Men de har nektet plent. Så siden de nekter å ta alt privat i lukket rom, så får vi ta noe av det her. For dømmes, det skal slikt.

Hvis det ikke er slik dette ser ut for meg, så kan de jo selv komme på banen og forklare sakene slik de i virkeligheten er. Så kan vi jo komme til bunns i dette. Å ha en skriftelig dialog med dem privat har gjennom alle årene jeg har forsøkt det, vist seg nytteløst. Så lenge man ikke kommer og lover omvendelse som en angrende synder, når de først har dømt deg, så finnes ingen dialog på normalt vis.
 
 Jeg tror det er på tide at disse sakene blir dratt frem, så deres venner kanskje kan oppleve en rystelse som gjør at de våkner opp og husker hva de lærte i gamle dager og hvor de egentlig kommer fra.

Kommentar #4

Ove K Lillemoen

17 innlegg  613 kommentarer

Korrupsjon

Publisert rundt 4 år siden
Ronny Johansen. Gå til den siterte teksten.
dette kun og ene og alene handler om å få enda flere milliarder av norske kroner på bok!

Jeg må ta dette for hva du skriver, kjenner personlig ikke til disse forholdene. Men det er ikke utrolig at det er slik. Paulus sier: "kjærlighet til penger er roten til alt ondt". 

Griskhet har ødelagt mennesker mange ganger, de har solgt sin sjel for penger, og tapt sitt liv på den måten. Uerlighet i handel er like syndig selv om fortjenesten går til en annen. 

Skulle ønske at i allefall en var voksen nok til å stå frem mot din anklage, det burde de gjøre. Er det en kristen organisasjon bør de kvitte seg med både uredelighet og arroganse. Det er menneskelig å feile, men det er større å innrømme feil og gjøre opp.

MvhOveK

Kommentar #5

Ronny Johansen

72 innlegg  235 kommentarer

En liten prøve

Publisert rundt 4 år siden

Når du alltid snakker sant trenger du ikke huske hva som er den egentlige årsaken til det du sier og gjør. 

Jeg spurte nylig en av disse ungdommene om  hvorfor denne hadde vært i Tyskland og hva som var blitt befalt skulle sies om de fikk spørsmål. Personen hadde glemt det, så vedkommende klarte ikke å svare på spørsmålet. Men personen husket hva den interne grunnen var og den personlige. Men altså ikke hva som var den offentlige grunnen utad.  

Når "hattene" blir mange og man stadig bytter, er det ikke godt å holde styr på dem 

Kommentar #6

Ove K Lillemoen

17 innlegg  613 kommentarer

Sannhet

Publisert rundt 4 år siden
Ronny Johansen. Gå til den siterte teksten.
Når "hattene" blir mange og man stadig bytter, er det ikke godt å holde styr på dem

Et lite minne fra min kjærlige mor. Hun ønsket at ærlighet skulle være en veiviser for meg. Ho sa: du skal være ekstrem smart for å lyve, du må huske alt du har sagt, og til hvem du har sagt hva. Det er mye enklere å vander gjennom livet uten løgner. Sannheten husker du alltid".


Kommentar #7

Ronny Johansen

72 innlegg  235 kommentarer

Ulver går ikke i dialog med jegere

Publisert rundt 4 år siden
Ove K Lillemoen. Gå til den siterte teksten.
Skulle ønske at i allefall en var voksen nok til å stå frem mot din anklage, det burde de gjøre

Jeg kan aldri tenke meg at ulvene i BCC våger å stikke hodet frem og gå i dialog med meg i det offentlige rom. Men om de våger, så er de hjertelig velkomne.

Her skal de motstand og dokumentasjon finne. Jeg har samlet på saker i noen år og kan fremlegge litt av vært om protestene kommer i det offentlige rom.

Både lyd og bilde, dokumenter og korrespondanse ligger klare den dagen de våger å protestere åpenlyst mot mine påstander. 

Kommentar #8

Tove S. J Magnussen

513 innlegg  2074 kommentarer

Oligarkene i Norge

Publisert rundt 4 år siden

Er det de du beskriver?

Kommentar #9

Mette Solveig Müller

55 innlegg  4939 kommentarer

Et viktig tema!

Publisert rundt 4 år siden

Dette er trist å lese om Ronny, men det forundrer meg ikke. - For noen år siden tok jeg opp en annnen sak av historisk interesse for samfunnet, da jeg hadde bilder og historie fra Smiths venners tid i Drøbakk før 1919. - For den sommeren  skjedde det noe som forandret læra for alltid. - Jmfr 5 års korrespondanse fra brevsamlingen som ble borte. 

Min historiske kontakt trodde på det jeg la fram, men da han tok det opp med ledelsen, var det ingen gehør for det der. Dette er min erfaring med samfunnet i dag, og medfører at jeg ikke tror de anser sannferdighet å  være noen dyd. 

---------

Det du skriver gjør meg vondt, da min mormor og hennes søster Helga Smith (gift med Aksel Smith som døde i 1919) var kjent som "The grand old ladies" i menigheten. - Jeg har tenkt på hvordan Johan Smith ute på reise, kom i kontakt med de nye religiøse kreftene i verden, og tok de med til vårt land. Det var veldig mye spennende og godt i læra som jeg tror han har fått gjennom den mer moderne religionsforståelsen,  som virkelig kom til uttrykk første gang i Chicago, på den store religionskonferansen der i 1893. - Slik og unitarismen fikk fotfeste i landet med Kristoffer Janson som vel var i USA på 1890-tallet? - 

Litt morro for meg å vite, at mens mor vokste opp i dette miljøet, var farfar lærer på bibelskolen til sin død 1921. Disse to miljøene som den gang lå i konflikt! - Men av ulike grunner forlot de begge sine religiøse  oppvekstmiljø.

---------

Jeg har altså selv funnet min plass i den ene læra som ble proklamert i Chicago i 1893. Den advarer sterkt sine tilhengere mot å delta i noe som helst av lukkede brorskap etc. - Det er rett og slett forbud mot det i lovene vi selv velger å følge.

Derfor tror jeg dette innlegget ditt peker på et kjempestort problem i vårt samfunn, som det dessverre er alt for lite fokus på? Kanskje burde aktuelle medlemsskap være like viktig å få med i offentlige stillinger som navnet? 

Stå på videre! 

Vennlig hilsen Mette

 

Kommentar #10

Ronny Johansen

72 innlegg  235 kommentarer

Oligarkene i Norge

Publisert rundt 4 år siden

Ja, når man ser på hvordan det nevnte brorskapet investerer, jobber, forfølger og ekskluderer, så er de faktisk ganske så like som oligarkene i Russland. 

Jeg har undersøkt litt rundt dette med hvordan den moderne mafian og oligarkene i Russland arbeider og investerer. Det er tilnærmet likt. 

Men så har de også rik erfaring fra nettopp samarbeide med oligarkene i Russland. De har store investeringer og en omfattende forretningsdrift der borte, samt på Kypros og andre skatteparadis. Akkurat som Oligarkene.

Men nå er myndightene, både i Russland og Vesten ute etter å ta de av rikfolket som ikke står under direkte ledelse av dem. Så de kan vente seg at myndighetene både her og der kommer til å jakte skattekroner.


Personlig tror mer enn et stort såkalt misjonsselskap kommer til å ende i ruin og stor gjeld. 

Time will show.  

Kommentar #11

Ronny Johansen

72 innlegg  235 kommentarer

Rettelse

Publisert rundt 4 år siden
Ronny Johansen. Gå til den siterte teksten.
Men så har de også rik erfaring fra nettopp samarbeide med oligarkene i Russland.

Her ble jeg nok litt for ivrig i min beskrivelse av deres omfattende forretningsdrift som de har i Russland. Denne påstanden blir for drøy og noe jeg ikke har belegg for å påstå. Derfor er det på sin plass å rette det opp. 

Men ellers står påstandene seg.  

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
24 dager siden / 5646 visninger
Kreftens krigsmetaforer
av
Aud Irene Svartvasmo
22 dager siden / 3748 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
23 dager siden / 1356 visninger
Nå må vi stå sammen
av
Berit Hustad Nilsen
18 dager siden / 1257 visninger
Småprathelvetet
av
Ann Kristin van Zijp Nilsen
9 dager siden / 1228 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
8 dager siden / 1171 visninger
HVILKEN ELEFANT?
av
Rikke Grevstad Kopperstad
7 dager siden / 1149 visninger
Skal vi forby det vi ikke liker?
av
Paul Leer-Salvesen
19 dager siden / 1136 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere