Verdidebatt

Lukkede brorskap som søker makt og innflytelse innen næringslivet, påtalemyndighet og politkk

Vi bør alle være våkne når nye brorskap dukker opp og som forsøker å vinne makt og innflytelse i samfunnet. Enten det er innen politikken, påtalemyndigheten eller næringslivet.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi skjønner alle at lukkede brorskap som dikterer og styrer over tusenvis av unge, sterke og arbeidsomme personer, raskt kan vinne farlig innflytelse i store deler av samfunnet.

Hvor stor faren er avhenger av hvor stor makt og innflytelse de øverste lederne i brorskapet har over den enkelte, og hvordan de forvalter og bruker denne. Jo, mer kynisk det hele er bak de lukkede dører, og jo mer tilsynelatende harmløst det hele fremstår, jo farligere blir ulvene i fåreklær.

Hvis vi så  skulle registrere at flere av de unge som styres av brorskapet, utdanner seg som jurister, politi, advokater og dommere, så vil enhver som kjenner til historien, våkne opp og begynne å stille kritiske spørsmål.

Når det så viser seg etter nærmere ettersyn at det samme brorskapet opererer fra lukkede skatteparadiser, bør alarmen gå. Og når alarmen går, og brorskapet da gjør alt de kan for å tåkelegge enhver som ønsker å se de nærmere i kortene, mens de forbanner de som forsøker å trenge inn, så forstår enhver at det er fare på ferde.

Fare for hva? Fare for at vi om 50-100 år vil ha en mengde personer fra brorskapet i ledende stillinger innen politikk, påtalemyndighet, strafferett og næringsliv, hvor de alle arbeider for et felles mål: Nemlig å styrke brorskapet til fortsette å vinne makt og innflytelse over alt og alle, slik at deres planer og mål nåes.

Derfor kjære landsmenn! Når vi ser slike lukkede brorskap dukke opp, så la oss, når vi møter dem i næringslivet, politikken og strafferetten, stille de viktige og riktige spørsmålene, uten å frykte for eventuelle ubehagelige konsekvenser.

For man vil få erfare, at jo mer makt og innflytelse slike lukkede brorskap får, jo mer ubehagelige og smertefulle konsekvenser kan man regne med å bli  i utsatt for, hvis man åpent stiller de viktige og riktige spørsmålene som disse hater, og som de gjør alt for å slippe å svare åpent og ærlig på.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt