Verdidebatt

Hvorfor sensurerer Verdidebatt?

"Dette innlegget eksisterer ikke" ble jeg informert om når jeg etter aftensmåltid skulle klikke meg inn på eget innlegg. Hvorfor tillater Verdidebatt seg en praksis hvor innlegg og hundrevis av kommentarer slettes uten så mye som en liten notis?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Med forbehold om at det hele skyldes en teknisk glipp.

Jeg kunne godt anta at slettingen, hvor innlegget som var mest lest og debattert, som hadde langt over 100 kommentarer, og masse "likes" og "Facebook-likes", kunne være utslag av en av moderatorenes litt burleske form for humor. Innlegget som eksisterte, var plutselig søkk vekk, attpåtil med klar beskjed om at innlegget, som eksisterer, "eksisterer ikke." Det kunne ses som et særlig artig påfunn overfor en som nettopp i innlegget hadde foreslått å drøfte hvorvidt man burde forby islam på grunnlag av islams politiske karakter, dette sett i sammenheng med at bestemte politiske organisasjoner mange steder i Europa er kriminalisert, men også i sammenheng med det nye juridiske grepet "hatecrimes."

Så kunne jeg liksom selv få smake!

Jeg vet ikke. Det er så mye rart som skjer for tiden. Befolkningene i Europa er sterkt polarisert over en innvandringspolitikk som mange opplever som en svært reell trussel.

Jeg tror kanskje moderator har fått noen klager på innlegget. Så har han liksom valgt å bare få innlegget til å "forsvinne." Ikke et pip underveis. Innbakken min er tom for post fra Verdidebatt.

Etterhvert som sekundene går, forsvinner de ulike indikasjoner for at innlegget og alle kommentarene en gang faktisk eksisterte. Jeg har tatt skjermbilder. Det må man i disse tider gjøre hvis man ikke er helt teflon-PK. Og hvis man mener noe med det man skriver. 

Hva kan forklaringen være på slike forsvinningsnumre? Er Verdidebatt begynt å trylle?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt