Verdidebatt

Flyktningstrømmen

«Hvorfor strømmer muslimer i tusentall fra Midtøsten til det forhatte Vesten?», var spørsmålet som ble stilt på hjemmesiden til «www.breakingisraelnews.com» 23.09.2015? Det ble ikke gitt svar på problemet, bare noen tilleggsopplysninger:

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Den syriske flyktningkrisen har skapt kaos i mange land rundt det østlige Middelhav, og problemene har forplantet seg til vest- og nord- Europa i løpet av kort tid. Det sies at det er nok et eksempel på et «grandiost multifasettert» Midtøsten-dilemma: Muslimene i denne delen av verden ser på det kristne Vesten som «ondskapens akse», enda de vet at de kristne landene er de mest velorganiserte land å bo i, økonomisk og politisk.

Oljerike araberstater snur i denne tragiske situasjonen demonstrativt ryggen til prøvelsene til sine muslimske brødre, som sårt trenger hjelp, samtidig som islamister i skrift og tale anklager Vesten for elendigheten.

Det er trist hvis ingen stiller spørsmål om hvorfor Vest-hatende muslimer flykter nordvestover, eller hvorfor muslim/arabiske land ikke løfter en finger, for ikke å si en hjelpende hånd, eller hvorfor ikke-muslimer skal betale prisen for flyktningstrømmen som kommer som følge av borgerkriger, som utelukkende er interne muslimske oppgjør.

Hvis noen med gode kontakter i den muslimske verden, f. eks. noen i Kirkens Nødhjelp eller Mellomkirkelig Råd, vet svar på disse spørsmålene, er det sikkert flere enn jeg her på verdidebatt som er interessert i å høre svarene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt