Verdidebatt

Den "kristne" måten å se verden på

Jeg har problemer med å skjønne logikken i argumentasjonen til de som mener at det at Gud skapte mennesket til mann og kvinne i Guds bilde er et argument for ikke å tillate ekteskap mellom to av samme kjønn. Det har da skjedd mye i verden etter det,

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

både evolusjon og syndefallet.

Jeg leser av og til litt i avisa Norge I Dag. Her presenteres en virkelighetsoppfatning som i stor grad er basert på synsing og ubegrunnede påstander. En får inntrykk av at dette er den kristne måten å se verden på. En kan nesten bli forledet til å tro at det er en forutsetning for å være kristen.

Man rører sammen en hel del ting som totalt sett blir forholdsvis uspiselig. Jeg må innrømme at jeg tror mer på evolusjon enn på kreasjonisme, uten at jeg har satt meg godt inn i noen av delene. Jeg synes ikke det er noe problem å kombinere troen på at det har vært en evolusjon med å være kristen og tro at det er Gud som har skapt alt.

Når det gjelder denne boka, 22 juli profetien, og oppslagene som har vært om at Gud tillot 22 juli så er jo det på en måte riktig. På samme måte som han for øyeblikket tillater all onskap som skjer i verden. Vi lever jo i en verden preget av syndefallet og vi har ennå ikke kommet til det punktet i historien hvor Gud har utslettet all onskap.

Jeg synes det at 22 juli skulle ha noe med AUFs holdning til Israel å gjøre virkter litt rart. I det hele tatt troen på at vi kristne må hjelpe Gud med å gjennomføre sin plan med Israel minner om mistillit til Gud...

En annen ting er at kanskje Arbeiderpartiet og det offentlige bør stille seg selv spørsmålet: Hva har vi gjort som utløste dette sinnet hos Breivik som førte til 22 juli tragedien.

Norge I Dag og co. bør kanskje stille seg selv spørsmålet: har vi vært med å spre holdninger som Breivik var inspirert av og som førte til 22 juli tragedien.

Vi bør jo alle være ydmyke og stille oss selv spørsmålet er det noe jeg burde gjort annerledes. Vi er alle syndere som trenger Guds nåde.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt