Verdidebatt

Gå du hen og gjør likeså!

Det kan kjennes pinlig å måtte minne om vårt ansvar som representanter for "den kristne sivilisasjon"

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Mange av oss har vokst opp med bildet av Maria med Jesus sittende på et esel og med Josef vandrende ved deres side. De fleste av oss har visst siden vi var små barn at Jesus var flyktning. Jeg selv syntes fortellingen var ganske spennende.  Gud som kommer til Josef i en drøm og sier: Stå opp, ta barnet og moren med deg og flykt til Egypt, og bli der til jeg sier fra! For Herodes kommer til å lete etter barnet, for å drepe det.» Bildet på veggen har aldri forlatt meg.

Vi har mange flyktninger nå – de fleste kommer fra området hvor Jesus ble født. Det er ikke langt fra Damaskus til Bethlehem. Det er ikke lengre enn at strekningen kan vandres på noen få dager.

Jeg har registrert at vårt land kaller seg en "kristen dagsavis" : verdidebatten handler angivelig om kristne verdier.

Det kan vel ikke være tvil om at «våre minste» i dag må være flykningene som har måttet forlate alt. Mennesker som har levd i mange år under de verst tenkelige omstendigheter. Vi har alle lært historien om den gode samaritan. I vår sammenheng bør han helst være vårt forbilde. Det mente vel Jesus også – og det er gjerne hans verdier vi vil forfekte.

Jesu budskap var vel ganske enkelt? « Sannelig, jeg sier dere: det dere ikke gjorde mot en av disse minste, har dere heller ikke gjort mot meg»

Som kristne har vi ikke noe valg. Vi må hjelpe flyktningene.

Pilegrimsstier er etablert og merket. Skal våre vandringer ha mening må vi kjenne vårt ansvar som kristne. Vi må gjerne vandre, men vi har ikke lov til å gå forbi.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt