Verdidebatt

Takk til Siv og Erna

FrpSiv får mediahatet og poltikerforakten slengt i bøtter i en tid der flere enn dette ene partiet burde ta inn over seg konsekvensene av det som skjer i Europa og Norge akkurat nå. Vi, som har levd en stund, ser gjerne dette som en skjebnetime

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

- de yngre har ikke det samme historiske perspektiv i seg.  I partilederdebatten ble det forsøkt gnidd inn at Frp er en alenegåer i det poltiske landskap fordi de ikke - som de andre - og i særdeleshet Krf og SV - har kastet seg på godhetsekspressen.   Gjør døren høy og porten vid er budskapet som tydeligvis kun tolkes ut fra en oppfatning - den som statskanalen og media har pumpet inn i alle føleleskroker i vårt langstrakte land.

Alle mann skal tydeligvis på dekk.  Det skal være landskappleik i godhetsmottaking av ?? - ikke vet vi hvem de faktisk er - her kommer en miks av alt mulig - jo, noen er syrere - andre afghanere, pakistanere, fra Bangla Desh og Balkan - alle kaster seg inn i en miks for å fremstå som papirløse syrere eller "syrere" med falsk innkjøpt for anledningen reisedokumentasjon - ikke vet vi hva de har med seg av bagasje - bortsett fra at de fleste mennene er fortroppen og har full familie ventende på ubestemt tid inntil det papirmessige mest sannsynlig går seg til.

Men- Frp og andre histen og pisten i det politiske landskap vil ikke lystre på kommando - de tar et steg tilbake og prøver å få andre til å tenke klokskap - altså bruke hodet og ikke legge seg i følelsesgearet.  Det skal de tydeligvis straffes for - ja, ikke bare straffes - her tenderer det til utstøtelse som SD i Sverige.  Ta gjerne den rollen Frp - om nødvendig - i Sverige er nå SD Sveriges største parti - og de andre ter seg fortsatt som om det ikke er tilfelle, men den dag kommer.

Selvsagt er ikke Frp og Siv likeglade med de som vandrer - riktignok vandrer de noen korte km - bildene fra Rødby blir mindre imponerende når vi går inn på kartet og finner stedet noen svært få km inn i Danmark - Lolland ble fort Sjelland i media.

Alle partier burde skjønne at her er det ikke godhet for akkurat disse som vil bli hverdagen - vår framtid i Mangfoldssamdfunnet og nasjonen Norge avhenger av hvordan vi takler denne fortroppen for den vil legge føringer for hvordan de resterende 60 millioner flyktninger og alle verdens fattige tolker sin situasjon- slik det ligger an til nå, så er budskapet at her er det bare å sette seg i bevegelse og ankomme et annonsert himmelrike.

En gang i tiden - for ikke mange dagene siden - var en nasjon det samme som en enhet som var opptatt av å sikre den interne sikkerhet og de ytre grensers ukrenkelighet - faktisk på alle måter, men ... det var tydeligvis da, men ikke nå lenger.

En gang i tiden - for ikke mange dagene siden - trodde vi at vårt Storting var bevisst på at de ikke ville ha kaos og anarki i landet, men ikke nå lenger.

En gang i tiden - for ikke mange dagene siden - trodde vi at våre folkevalgte skjønte hva de satte i gang med sin følelsespolitikk og at de ville finne tilbake til hjernevirksomhet, men ikke nå lenger.  Nå forlanges det fra partiene på sperregrensen at Erna skal klones til å bli en Merkel - noe Merkel selv angrer på allerede.

Takk til Siv for at du prøver og fremstår tydelig.

Takk til Erna fordi dere framstår som samlet selv om dere har deres ulikheter.

Lykke til med valget!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt