Rune Foshaug

4

Bønner og profetier!

Bønner for å få den allmektige Gud til å endre sin plan, er dømt til å være nyttesløse.

Publisert: 24. aug 2015

På Vårt Lands nettsider i helgen sto det å lese at kristne samler seg til bønnekamp mot russisk invasjon, etter påståtte profetier.

http://www.dagen.no/Nyheter/b%C3%B8nn/Tror-p%C3%A5-profeti-om-forest%C3%A5ende-russisk-invasjon-236798

Er det virkelig slik at den allmektige Gud ser at russerne holder på å invadere oss, og ønsker å hindre det, men må benytte profetier for å be menneskene om å be Gud om å hindre invasjonen?

Må Gud ha X antall "likes" for å stanse invasjonen? Hva hvis flere russere ber FOR invasjon enn nordmenn som ber MOT? Er det en demokratisk avgjørelse ut fra hvem som klarer flest bønner, eller har Gud allerede en plan som gjør alle bønnene meningsløse?

Videre står det å lese at disse profetiene skaper frykt:

http://www.dagen.no/Nyheter/%E2%80%93-Profetiene-skaper-frykt-236666

"Vi sier ofte at tegnet på at en profeti er fra Gud, er at den går i oppfyllelse."

Så det er to scenarioer her:
1. Russerne invaderer. Profetien går i oppfyllelse, så den var ekte. Bønnene var nyttesløse.
2. Russerne invaderer ikke. Profetien var falsk. Bønnene forsøkte å hindre noe som uansett ikke skulle skje, da frykten for invasjon kom fra falske profetier. Bønnene var nyttesløse.

Så selv om det virker som om Gud her gjennom å gi mennesker profetier, forsøker å be mennesker om å be Gud om å stanse en invasjon som den allvitende Gud likevel har sett kommer til å skje, så er altså Gud maktesløs i å endre sin egen guddommelige plan, siden en endring vil innebære at planen og profetiene i utgangspunktet ikke var ekte og fra Gud.

Kan ikke være lett å være kristen.

Hvordan kan kristne generelt forsvare konseptet om å be Gud om å utføre noen som helst fysiske endringer i verden, dersom Gud har en plan for alt som skal skje, eller i det minste er allvitende nok til å se hva som kommer til å skje? Kan Gud både være allvitende og se framtiden, og kunne ta feil dersom  mange nok ber om at profetiene ikke skal inntreffe, og har Gud klare kriterier for hva som skal til for at han skal endre framtiden slik at russerne ikke invaderer oss?

Hva skjer med "den frie viljen" her? Kan russerne selv bestemme seg for å invadere eller ikke invadere, uavhengig av norske bønner og Guds mening om saken? Eller er russerne ufrivillig med som brikker i dette kosmiske spillet?

Hvorfor er Gud avhengig av profetier til menneskene og bønner tilbake fra menneskene, for å kunne utøve sin allmakt?

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Publisert over 4 år siden

Bønn og profetier virker selvmotsigende på meg, som helbredelser gjør det...

Det eneste dette sier er at gud er en elendig planlegger som ikke evner å forutse hva som vil skje til tross for sin påståtte allvitenhet, noe bibelen skryter av hele 42 ganger om jeg husker rett...

Og han må i tillegg være en annelse ond... Ta helbredelse... Gud VET altså at han kommer til å helbrede syke mennesker, men han lar de like gjerne gjennomgå år i lidelse og smerte... Hvorfor lot han disse menneskene bli syke i det hele tatt? For å showe litt? For liksom å vise hvor mystisk han kan være og få folk til å lovprise ham enda mer?

Samme går for bønn... Gud vet alt og er allmektig, men allikevel skal han endre sin plan hver gang noen ber om det? Må være fryktelig frustrerende å være gud i så fall...

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere