Kristian Kahrs

109

En samtale om kirkevalget

Publisert: 14. aug 2015

Jeg overhørte to venner som snakket om kirkevalget. De var begge overbeviste ateister, og den ene hadde prøvd å melde seg ut at Den norske kirke (Dnk) tre ganger, og han håpte han hadde greid det denne gangen. Den andre sa han ville stemme på de homovennlige kandidatene for å «fucke opp» situasjonen i kirken.

Kirkens ledere og våre politikere kjører knallhardt på folkekirkeideologien. Alle skal med, samme hva de mener om Jesus som Guds sønn og våre bekjennelsesskrifter. Alles tro er like mye verdt, og utydeligheten fra biskopene er fortvilende når de ikke tør å frimodig bekjenne at Jesus er vegen, sannheten og livet.

Men så er det altså de ikke-troende som skal bestemme teologien i Den norske kirke.

Som jeg skriver i profilen min her på VD, bør det være et krav at alle ansatte, frivillige ledere og de som stiller til valg i Dnk kan skrive under på at de tror på bekjennelsesskriftene, altså synds- og trosbekjennelse . Vi må være sikre på at de som skal lede oss faktisk tror på det kirken skal formidle. Dette er også noe foreldre og faddere som bærer sine barn til dåp bør oppfordres til å slutte seg til.

Kirkedemokratiet, hvor det eneste kriteriet for å bestemme kirkens teologi er medlemskap via barnedåp, er ikke rett veg å gå hvis vi vil at flere skal følge Jesus. Dnk blir en da en seremonimester, ikke et bekjennende trossamfunn.

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Jonas Stava

16 innlegg  1025 kommentarer

Viktig

Publisert over 4 år siden

Dette innlegget stiller jeg meg 100% bak.

Jeg har også truffet flere ateister som er irritert at de ble meldt inn som barn gjennom dåpen. Selv har de alltid tatt avstand fra Kristendommen. De er alikevell medlem av statskirken og opplever dette som urettferdig. Både bekjennelse til Bibelen og en personlig valgt innmelding burde vært en selvfølge. Slik fungerer jo omtrent alle andre organisasjoner. Hvorfor skal kirken være et unntak?

Det som er like merklig er at de liberale prestene bruker sekulære mennesker til å forandre teologiske ståsted. Det er altså mennesker som verken tror på Gud, Jesus, Bibelen eller har vært aktiv i kirken som skal være med å avgjøre hva Bibelen sier om ekteskapet. Jeg vet egentlig ikke hva som overrasker meg mest. At det finnes ateister i kirken eller at ateister melder seg ut av kirken. Alle er velkomne i kirken, men de bør da være minstekrav at en faktisk tror eller er åpen for budskapet som blir forkynt. Forstå det den som kan. Folkekirken vil tjene to herrer. Noe slikt vil aldri fungere.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere