Nils Krister Larsen

293

På vei til Hardanger.

Det er sommer og feriestemning i Bergen. Hurtigbåten til Rosendal fylles raskt opp. Vi er fort ute av Vågen og snart på vei til Os og Malkenes før vi sikter oss inn mot vakre Rosendal

Publisert: 19. jul 2015

Underveis sitter folk og prater. Stemningen er god. Noen snakker høyt i mobilen om særdeles private begivenheter – mange snorker og det durer fra den kraftige motoren. Jeg gleder meg over en mor som leker med barnet sitt. For å gi seg selv litt pause henter hun fram smarttelefonen og skrur på et barneprogram – barnet ser ut til hygge seg og følger intenst med. Moren ler – og mange smiler.

 Plutselig er harmonien slutt. Mannen som snorket har våknet. Han snur seg mot mor og barn og ber moren om å dempe lyden. Moren svarer at hun ikke forstår norsk. Hun fortsetter å kose seg med barnet og barnesangene. Han ber henne nok en gang. Moren reagerer ikke. En annen mann lar seg irritere: - dette er faktisk veldig forstyrrende! Mannen virker irritert.- Du skal skru ned lyden. Moren svarer nå på et greit norsk at det er støy fra så mange kanter. Hun kan ikke forstå at hennes lyd skal være verre enn andres. Og hun spør : har du ikke hatt barn du da? Mannen sier han skal kontakte ansvarshavende. Moren sier at han bør tilkalle politiet. Siste mann i rekken av opphissende menn snur seg : - dette er faktisk veldig bråkete, du bør skru ned lyden! Moren lar seg ikke affisere. Vi beundrer hennes standhaftighet. Hun har ikke tenkt å gi seg. Vi nærmer oss Malkenes. Vi skal snart legge til. Mannen som har forstyrret meg mest henvender seg til styrmannen: kan du be den damen dempe lyden. Styrmann smiler til mannen og ser vennlig på mor og barn. Styrmannen har ikke tid til å tøve. Båten legger til, Mor og barn leker videre – og bra var vel det. 

Barnet hadde ikke gitt fra seg en lyd på hele turen.

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Juleangst og julelettelse
av
Aud Irene Svartvasmo
23 dager siden / 1723 visninger
White Christmas
av
Hilde Løvdal Stephens
rundt 1 måned siden / 1327 visninger
Hvorfor jeg er kristen
av
Geir Tryggve Hellemo
3 dager siden / 1220 visninger
Min drøm for 2020
av
Ragnhild Mestad
19 dager siden / 1146 visninger
Hva Ari Behn åpenbart gikk glipp av
av
Leif Knutsen
23 dager siden / 1128 visninger
Storpolitikk i religionens vold
av
Ingrid Vik
13 dager siden / 816 visninger
Smiths Venner på ville veier.
av
Gerard Oord
rundt 2 måneder siden / 809 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere