Nils Krister Larsen

288

På vei til Hardanger.

Det er sommer og feriestemning i Bergen. Hurtigbåten til Rosendal fylles raskt opp. Vi er fort ute av Vågen og snart på vei til Os og Malkenes før vi sikter oss inn mot vakre Rosendal

Publisert: 19. jul 2015

Underveis sitter folk og prater. Stemningen er god. Noen snakker høyt i mobilen om særdeles private begivenheter – mange snorker og det durer fra den kraftige motoren. Jeg gleder meg over en mor som leker med barnet sitt. For å gi seg selv litt pause henter hun fram smarttelefonen og skrur på et barneprogram – barnet ser ut til hygge seg og følger intenst med. Moren ler – og mange smiler.

 Plutselig er harmonien slutt. Mannen som snorket har våknet. Han snur seg mot mor og barn og ber moren om å dempe lyden. Moren svarer at hun ikke forstår norsk. Hun fortsetter å kose seg med barnet og barnesangene. Han ber henne nok en gang. Moren reagerer ikke. En annen mann lar seg irritere: - dette er faktisk veldig forstyrrende! Mannen virker irritert.- Du skal skru ned lyden. Moren svarer nå på et greit norsk at det er støy fra så mange kanter. Hun kan ikke forstå at hennes lyd skal være verre enn andres. Og hun spør : har du ikke hatt barn du da? Mannen sier han skal kontakte ansvarshavende. Moren sier at han bør tilkalle politiet. Siste mann i rekken av opphissende menn snur seg : - dette er faktisk veldig bråkete, du bør skru ned lyden! Moren lar seg ikke affisere. Vi beundrer hennes standhaftighet. Hun har ikke tenkt å gi seg. Vi nærmer oss Malkenes. Vi skal snart legge til. Mannen som har forstyrret meg mest henvender seg til styrmannen: kan du be den damen dempe lyden. Styrmann smiler til mannen og ser vennlig på mor og barn. Styrmannen har ikke tid til å tøve. Båten legger til, Mor og barn leker videre – og bra var vel det. 

Barnet hadde ikke gitt fra seg en lyd på hele turen.

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Kristen kamelsluking
av
Espen Ottosen
26 dager siden / 3620 visninger
En prest og en gave
av
Anita Reitan
20 dager siden / 2554 visninger
Fem om dagen: en sunn tro
av
Berit Hustad Nilsen
20 dager siden / 1873 visninger
Snevert om synd
av
Torunn Båtvik
5 dager siden / 1869 visninger
Politikk og religion sauses sammen
av
Helge Simonnes
17 dager siden / 1716 visninger
Religiøs fyllefest på Visjon Norge
av
Levi Fragell
5 dager siden / 1644 visninger
Jakt og offer
av
Hilde Løvdal Stephens
14 dager siden / 1414 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere