Verdidebatt

Å elske sin neste

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hei

Noen spørsmål angående å elske sin neste.

1. Hva gjør man som en broder i troen, når man ser at noen støtte synden?

A. Ignorere dette og lar broderen få gå i den tro at det er greit.?

B. Eller Påminner Broderen om hva som står Guds i ord om dette, slik at han selv kan sjekke dette i Bibelen og ta sine egne valg ?

Det samme spørsmålet bare i en annen variant.

2. Hva gjør man når man vet at en broder lever i synd.

A. Ignorere dette og lar broderen få gå i den tro at det er greit.?

B.  Eller Påminner Broderen om hva som står Guds ord om dette, slik at han selv kan sjekke dette i Bibelen og ta sine egne valg ?

3. Hva ville Paulus å Jesus ha gjort, og hva gjorde de ?

A. De irettesatte eller formante, de som levde i synden eller støttet synden?

B. De lot de få gjøre hva de selv ville, for de trodde at det ordnet seg på veien, og at de ville komme til seg selv.

Hva er å elske din neste i disse spørsmålene og svarene.?

A.Er det å bry seg om sin broder ved å påminne om Guds ord ?

B. eller er det å ignorere det Broderen gjør, fordi det er ikke vårt problem å hjelpe andre på veien ved å påminne m Guds ord?

Å elske sin neste har et større mål en bare budskapet om nåde og kjærlighet, Den har også et budskap om å ta opp sitt kors hver dag, den har også et budskap om omvendelse fra synd, den har også et budskap om Golgata og blodet.

Når man støtter synden, eller lever i synden, så lever man utenfor Guds nåde, når man ikke omvender seg i fra synden. Å elske sin neste, betyr så mye mer, selv om mange ser på det å påminne hverandre som hatefullt og fordømmende.

Betyr dette at den som formidler dette er et bedre menneske ? Nei langt i fra, Derfor sier Bibelen at det er godt at man er to, for faller den ene så kan den andre hjelpe den andre, det er nestekjærlighet.

Så man er rimelig trangsynt hvis man tror å elske sin neste betyr bare den halve delen av evangeliet. Det betyr også å advare hverandre om fortapelsen. Oljen som man har inne i oss kan begynne å lekke, til lampen blir tom, slik det skjedde med de uforstandige. Derfor er å elske din neste også et budskap om å advare og påminne hverandre, uten at man dømmer den andre. men det faller ikke i god jord. hvordan kan man være så blind å tro at man vill noe ondt med dette. ? leser man hva både Paulus og Jesus gjorde, så forstår man et å elske sin neste betyr langt mer en det mage tror i dag. synden er fremdeles et hinder for menneskene i å nå det evige liv. I dag er gjerne lyset mørket i mange mennesker som ikke forstår helheten i å elske sin neste betyr. Man beskytter seg selv,og bedrar seg selv når man tar vekk essensen i å elske sin neste som seg selv, Jeg selv blir glad over budskap som når inn til hjerteroten min, som sikker litt, og som påminner meg om Guds ord, for da vet jeg at dette er av oppriktig kjærlighet

Jesus sier dette

Tro ikke at jeg er kommet for å bringe fred på jorden. Jeg er ikke kommet for å bringe fred, men sverd. Jeg er kommet for å sette skille: Sønn står mot far, datter mot mor ... Matteus 10.34f - om nødvendigheten av å ta sitt kors opp og følge etter Jesus, sjøl om det skaper strid.

Paulus sier dette

Stå da klar med sannheten som belte om livet og med rettferd som brynje, og ha som sko på føttene den beredskap som fredens evangelium gir Efes. 6.14f.

Å elske sin neste kan også by på mostand.

mvh

Rune

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt