Øivind Nygård

9

Når NTB ikke leser Bibelen

Publisert: 3. jul 2015

En NTB-artikkel som omtaler raseringen av slumbydelen Sodoma og Gomorra i Ghanas hovedstad Accra, motstår ikke fristelsen til å trekke inn ødeleggelsen av de to mer kjente oldtidsbyene ved samme navn: «Den gang var det ifølge Bibelen de kristnes og jødenes gud Jahve som sto bak ødeleggelsene og lot 'svovel og ild' regne over de stakkars innbyggerne på grunn av deres heller løsslupne livsførsel og liberale syn på sex.»

Ifølge NTB, vel å merke. For det mest påfallende løsslupne her er NTBs kildeomgang og forhold til fakta. Ifølge Bibelen ville nemlig Herren utrydde byene fordi «klageropet» over Sodoma og Gomorra var høyt og synden der «svært stor» (1. mos 18,20). Hva synden særlig bestod i, blir presisert hos profeten Esekiel: «Se, dette er synden som din søster Sodoma gjorde seg skyldig i: hovmod. Hun og døtrene hennes hadde nok mat, ro og trygghet. Men hun ga ikke de hjelpeløse og fattige en håndsrekning.» (16,49) Det er sant at mennene i Sodoma ifølge Bibelen omringet huset til Lot og krevde å få «sin vilje» med hans to gjester (englene som var kommet for å iverksette dommen), men for det første umuliggjør kronologien at dette kan være grunnen til at byen ble ødelagt, for det andre svarer det forhåpentligvis ikke til NTBs begrep om «liberalt syn på sex».


Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Are Karlsen

9 innlegg  4205 kommentarer

Desinformasjonen om Bibelen og kristendommen er i praksis en folkebevegelse

Publisert over 4 år siden
Øivind Nygård. Gå til den siterte teksten.
Det er sant at mennene i Sodoma ifølge Bibelen omringet huset til Lot og krevde å få «sin vilje» med hans to gjester (englene som var kommet for å iverksette dommen), men for det første umuliggjør kronologien at dette kan være grunnen til at byen ble ødelagt, for det andre svarer det forhåpentligvis ikke til NTBs begrep om «liberalt syn på sex».

Desinformasjonen om Bibelen og kristendommen er i praksis en folkebevegelse. Det er kun en folkebevegelse som kan motvirke den.

Kommentar #2

Geir Wigdel

27 innlegg  2088 kommentarer

Vel, her er ikke

Publisert over 4 år siden

NTB dårligere opplyst enn de fleste kristne forsamlinger. Om du tar en rundspørring, eller hører på prekener om emnet, vil nok de fleste svar samsvare med NTBs utlegning.

Kommentar #3

Øivind Nygård

9 innlegg  273 kommentarer

Publisert over 4 år siden
Geir Wigdel. Gå til den siterte teksten.
NTB dårligere opplyst enn de fleste kristne forsamlinger. Om du tar en rundspørring, eller hører på prekener om emnet, vil nok de fleste svar samsvare med NTBs utlegning.

Det kan du ha rett i at sodomittene først og fremst assosieres med synd på det seksuelle området, også i kristne forsamlinger, men det er et godt stykke fra det til å flåse om "liberalt syn på sex". NTB har også et særlig ansvar for ikke å fare med sprøyt. 

Mest leste siste måned

Noen bør skamme seg
av
Espen Ottosen
18 dager siden / 5345 visninger
Kreftens krigsmetaforer
av
Aud Irene Svartvasmo
16 dager siden / 3725 visninger
Ingen skal leve med skam
av
Tor Håkon Eiken
17 dager siden / 1292 visninger
Nå må vi stå sammen
av
Berit Hustad Nilsen
12 dager siden / 1170 visninger
Skal vi forby det vi ikke liker?
av
Paul Leer-Salvesen
12 dager siden / 992 visninger
Hva nå, Etiopia?
av
Ragnhild Mestad
5 dager siden / 931 visninger
Ungdomsrus: Vi må handle nå!
av
Pernille Huseby
22 dager siden / 905 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere