Øivind Nygård

9

Når NTB ikke leser Bibelen

Publisert: 3. jul 2015

En NTB-artikkel som omtaler raseringen av slumbydelen Sodoma og Gomorra i Ghanas hovedstad Accra, motstår ikke fristelsen til å trekke inn ødeleggelsen av de to mer kjente oldtidsbyene ved samme navn: «Den gang var det ifølge Bibelen de kristnes og jødenes gud Jahve som sto bak ødeleggelsene og lot 'svovel og ild' regne over de stakkars innbyggerne på grunn av deres heller løsslupne livsførsel og liberale syn på sex.»

Ifølge NTB, vel å merke. For det mest påfallende løsslupne her er NTBs kildeomgang og forhold til fakta. Ifølge Bibelen ville nemlig Herren utrydde byene fordi «klageropet» over Sodoma og Gomorra var høyt og synden der «svært stor» (1. mos 18,20). Hva synden særlig bestod i, blir presisert hos profeten Esekiel: «Se, dette er synden som din søster Sodoma gjorde seg skyldig i: hovmod. Hun og døtrene hennes hadde nok mat, ro og trygghet. Men hun ga ikke de hjelpeløse og fattige en håndsrekning.» (16,49) Det er sant at mennene i Sodoma ifølge Bibelen omringet huset til Lot og krevde å få «sin vilje» med hans to gjester (englene som var kommet for å iverksette dommen), men for det første umuliggjør kronologien at dette kan være grunnen til at byen ble ødelagt, for det andre svarer det forhåpentligvis ikke til NTBs begrep om «liberalt syn på sex».


Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Are Karlsen

9 innlegg  4205 kommentarer

Desinformasjonen om Bibelen og kristendommen er i praksis en folkebevegelse

Publisert rundt 5 år siden
Øivind Nygård. Gå til den siterte teksten.
Det er sant at mennene i Sodoma ifølge Bibelen omringet huset til Lot og krevde å få «sin vilje» med hans to gjester (englene som var kommet for å iverksette dommen), men for det første umuliggjør kronologien at dette kan være grunnen til at byen ble ødelagt, for det andre svarer det forhåpentligvis ikke til NTBs begrep om «liberalt syn på sex».

Desinformasjonen om Bibelen og kristendommen er i praksis en folkebevegelse. Det er kun en folkebevegelse som kan motvirke den.

Kommentar #2

Geir Wigdel

31 innlegg  2088 kommentarer

Vel, her er ikke

Publisert rundt 5 år siden

NTB dårligere opplyst enn de fleste kristne forsamlinger. Om du tar en rundspørring, eller hører på prekener om emnet, vil nok de fleste svar samsvare med NTBs utlegning.

Kommentar #3

Øivind Nygård

9 innlegg  273 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Geir Wigdel. Gå til den siterte teksten.
NTB dårligere opplyst enn de fleste kristne forsamlinger. Om du tar en rundspørring, eller hører på prekener om emnet, vil nok de fleste svar samsvare med NTBs utlegning.

Det kan du ha rett i at sodomittene først og fremst assosieres med synd på det seksuelle området, også i kristne forsamlinger, men det er et godt stykke fra det til å flåse om "liberalt syn på sex". NTB har også et særlig ansvar for ikke å fare med sprøyt. 

Mest leste siste måned

Slik jeg ser det
av
Magne Nylenna
22 dager siden / 1488 visninger
Med vandreskoene på
av
Anita Reitan
rundt 1 måned siden / 1122 visninger
Sekulariseringen av Rumi
av
Usman Rana
13 dager siden / 1079 visninger
Slappe konspirasjonsteoretikere
av
Øivind Bergh
9 dager siden / 969 visninger
Stopp banningen, Vårt Land!
av
Terje Tønnessen
rundt 1 måned siden / 539 visninger
Alle eller ingen?
av
Knut Alfsvåg
18 dager siden / 438 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere