Verdidebatt

Nytt listenavn vil bare forvirre kirkevelgerne

Ny betegnelse på navn på nominasjonskomiteens lister vil bare forvirre velgerne.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Nominasjonskomiteens lister har ikke noe program som velgerne kan ta stilling til. Kandidatenes synspunkt spriker. Slik sett er listen mangfoldig. Men det er vel ikke det som er poenget med navnet.

Kirken har alltid vært og er mangfoldig, heldigvis. Men den har ikke alltid vært åpen for alle menneskers liv, dessverre.
Åpen folkekirke har et program som velgerne kan gjør seg kjent med. ÅF vil arbeide for toleranse, likeverd og verdighet for alle mennesker, synliggjort ved å få etablert kirkelig vigsel for likekjønnede som  ønsker et forpliktende samliv i ekteskapets ramme.

Som kandidat  på lista til Åpen folkekirke i Tunsberg vil jeg i bispedømmeråd og på  kirkemøte,  som i de andre sammenhengene der jeg har vært aktiv i kirken, arbeide for å gjøre døren høy og rive stengsler ned.

Listekandidatene for Åpen folkekirke i Tunsberg vil bidra til å videreføre det arbeidet vår tidligere biskop Sigurd Osberg tok fatt på, og som hans etterfølger Laila Riksaasen Dahl fulgte opp.

I 1992, på et møte med niendeklassinger, erklærte Osberg for åpen NRK-mikrofon, spørsmål fra en elev, sin støtte til homofiles muligheter til et åpent liv i tro og tillit i kirken.
23 år etter er det to syn i kirken på kirkelig vigsel av likekjønnede ekteskap. Nå er det på tide å få etablert en ordning som erkjenner det og spm gir en praksis som respekterer det, slik kirken har fått når det gjelder kvinner som prester..... etter mange års stridigheter, som stadig kommer til overflaten, blant annet ved bispevalg.
Det dreier seg om menneskers liv først og fremst, ikke om navn på lister. Det dreier seg også om livet i kirken og om kirkens liv.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt