Verdidebatt

Den nødvendige boikotten

Nikos Tavridis-Hansen, talsperson og Lars Gule, interimsstyre-medlem BDS Norge (boikott, desinvesteringer og sanksjoner mot Israel) skriver i Dagbladet om den "nødvendige" boikotten av Israel.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

De skriver i Dagbladet:

1. mai er gjennomført med stor oppslutning over hele landet. I en lang rekke markeringer var det mange demonstranter bak paroler om å anerkjenne Palestina og boikotte Israel. Suzanne Aabel er i (Dagbladet 30.04.) oppgitt over utviklingen og frykter at det er et kamuflert uttrykk for antisemittisme. Hun viser blant annet til en individuell parolebærer i toget i Trondheim som ville gå under parolen «Det stadige gnålet om antisemittisme er en avsporings-taktikk».

I seg selv er ikke parolen antisemittisk - det avhenger av konteksten. Dessverre gjør den aktuelle parolebærerens øvrige uttalelser om jøder og Palestina-konflikten gjennom flere år, Aabels tolkning rimelig. Det er derfor trist at en slik parole blir forsøkt trukket med i en demonstrasjon som viser økt oppslutning om det rimelige kravet om å anerkjenne Palestina og boikotte Israel.

....

Men kunne ha lyst til å replisere : «Det stadige gnålet om islamofobi er en avsporingstaktikk».

....

De islamofobe har sitt, de med jødefobi har sitt så det holder.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt