Verdidebatt

Ikke la deg dra med i endetidshysteriet

"Overalt hvor jeg drar i dag møter jeg kristne som vrir seg i hendene og klager over hvor mørk verden har blitt. Noen er konspirasjonsteoretikere som sier at verdensøkonomien er kontrollert av mørke krefter."

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

"Overalt hvor jeg drar i dag møter jeg kristne som vrir seg i hendene og klager over hvor mørk verden har blitt. Noen er konspirasjonsteoretikere som sier at verdensøkonomien er kontrollert av mørke krefter. Andre igjen er overbevist om at nylige astronomiske fenomener signaliserer verdens ende, og de fyller garasjene med mat for å være klar til Armageddon".

Slik innleder redaktøren av det amerikanske Charisma Magazine, J. Lee Grady, en ny artikkel med titelen "Ikke la deg dra med i endetidshysteriet" (Don’t Get Caught Up in Last Days Hysteria).

Han påpeker den store trusselen som kristenfolket står ovenfor dersom de fokuserer for mye på det profetiske bildet i tiden som Antikrist, blodmåner, konspirasjonsteorier etc. Her er noen av punktene:

  • Det distraherer. Ikke ett sted gir Bibelen oss tillatelse til å spekulere i om når Jesus vil komme igjen eller når verdens ende kommer. Han ga oss ett hovedfokus: Å nå alle med evangeliet. Evangelisering burde være vår lidenskap. De sunneste menighetene jeg vet om er de som vinner de fortapte, disippelgjør nyomvendte og investerer sitt folk og sine penger til å vinne nasjonene.

  • Det er deprimerende. Jeg går ikke i kirken for å høre et menneskes oppfatning om islamske terrorister, hvorfor værmønsteret forandres, eller hvordan europeiske banker planlegger å manipulere verdensøkonomien. Hvorfor fokusere på det negative? Tror vi på Jesu herredømme eller ikke? Jeg har lest Åpenbaringsboken, og den avslutter med Jesus på tronen! Han er seierherren - uansett hva mennesker konspirerer til eller hvor mye de kjemper mot Hans autoritet.
  • Det er bedragersk. En gruppe kjent som adventister forutsa at Jesus ville komme tilbake til jorden i 1874. Når dette ikke skjedde, dekket gruppens ledere over sin feil ved å hevde at Jesus viste seg "usynlig" på den dagen. En teologi utviklet seg omkring disse ideer som fortsatt godtas av Syvendedags adventistene.
  • Det virker splittende. Kristne har ulike syn på endetiden. Noen er post-millenialister mens andre vektlegger Bortrykkelsen. Dette er ikke noe vi bør debattere om fordi ingen har den fulle åpenbaring om framtiden. Jeg er ikke fullt så bekymret for hvordan de siste dager vil utspille seg som jeg er for hvor mange jeg får med meg til himmelen. Vi burde alle være forenet i vårt ønske om å dele Kristus med andre.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

1

Annonse
Annonse

Mer fra: Verdidebatt