Verdidebatt

”De bemerkelsesverdig mange kvinnene” - Alf Gjøsund .

Når hånlighet og nedlatende karakteristikker av Oslo symposium og deltagerne danner gjennomgangstonen fra Vårt Lands kommentator, burde han være moden for en utvidet påskeferie.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg har aldri vært på Oslo symposium, heller ikke denne gangen. Stort sett har jeg lest artikler fra kristen-media, og forsøkt å danne meg et inntrykk av konferansen gjennom disse reportasjene. Blant talerne finnes det trolig dem jeg kan identifisere meg med, og noen jeg ikke deler synspunkter med.

I dagens Vårt land (nettutgaven) har kommentatoren Alf Gjøsund synliggjort sin egen frykt for enhver mulig asosiasjon med, og lagt betydelig vekt på å skrive seg vekk fra både symposiet og deltagerne.

Kommentaren utmerker seg dessverre med kristenbeskrivelser som vanligvis serveres av Dagbladets  Richard Dawkins inspirerte redaksjon -  slik som f,eks denne ; selv om Gjøsund`s beskrivelser kommer penere innpakket.

Gjøsund deler villig ut karakteristikker av typen :

·         …Den eldre damen med skjørt og hårknute ved siden av meg har fått deltakerbevis rundt halsen og alt annet i en fancy liten goodiebag. hunn nikker mot meg og sier «ja» og «huttetu». Det siste når Herland snakker om homofile og feministe..r.

·         ..Dette er Kristen-Norges outsidere...

·         …De etablerte kristne organisasjonene holder dem på en armlengdes avstand...

·         …De har ikke fulgt med i tiden….

·          TV-stasjonen til en av symposiets talere, Jan Hanvold, har kanskje skremt flere bort fra kristendommen enn Human-Etisk Forbund….

·         ...De vil fortsette å utfordre og lage bråk i KrF, de vil fortsette med å danne småpartier, de vil fortsette å dyrke fram medieprofiler som får folk til å riste på hodet...

·        ... Spørsmålet er hvor lenge norske toppolitikere vil bli assosiert med dem...

Til alt overmål er Alf Gjøsund  "sjokkert" fordi symposiet tydeligvis favner " bemerkelsesverdig mange kvinner" . Kvinnene han nedlatende omtaler på denne måten har åpenbart ikke skjønt sitt eget beste.

Hånlig og nedlatende er dessverre det jeg først tenker på når jeg leser Gjøsund`s betraktninger - og uverdig.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt