Verdidebatt

Profetier om sol- og måneformørkelse

I anledning solformørkelsen i dag synes jeg det er passende å nevne en del profetier som forskjellige personer har gjort angående sol- og måneformørkelse.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi begynner med Jesus:

Matteus 24:29: 
"Så snart denne trengselstiden er over, skal solen bli formørket og månen miste sitt lys. Stjernene skal falle ned fra himmelen, og himmelens krefter skal rokkes."

Markus 13:24 sier det samme:
"Men i de dager, etter denne trengselstiden, skal solen bli formørketog månen miste sitt lys."

Mahatma Surdasji har nevnt at når Kalki Autar kommer så vil solen og månen formørkes. Han skrev: ”Både månen og solen vil formørkes og det vil være mye vold og død”.

I Sikhenes hellige bok Sri Guru Garanth Sahib står det: ”Når Maharaj kommer som Nakhlank, vil solen og månen være hans hjelpere”.

Koranen:
(Mennesket) spør: Når kommer oppstandelsens dag? Når øyet blir blendet. Og månen formørkes og når solen og månen bringes sammen. På den dag vil mennesket si: Hvor skal jeg flykte hen? Men nei! Det finnes ingen tilflukt. Til din Herre (alene) vil det (vende og) befeste seg på den dag. Koranen 75:7-13

Muhammad har utdypet alle disse profetiene ytterligere:
"For vår Mahdi er det to tegn, som aldri har blitt vist siden skapelsen av himlene og jorden: månen vil bli formørket i den første natten i ramadan og solen vil bli formørket i den midterste av den"(Sunan Addár Qutni)

En måneformørkelse kan bare skje i den 13. 14. og 15. dagen i en månemåned og en solformørkelse kan bare skje i den 27. 28. og 29. dagen. Ifølge Hadithen skulle måneformørkelsen skje 13. ramadan, siden det var den første av de mulige datoene. Og solformørkelsen skulle skje 28. ramadan, siden dét var den midterste av de mulige datoene for solformørkelse.

Dette naturfenomenet inntraff med alle sine krav Ramadan 1311(etter hijra) dvs. i 1894. Dette skjedde fire år etter Ahmadiyya-menighetens grunnlegger Mirza Ghulam Ahmad hevdet å være Messias og Mahdi. Det følgende året viste det samme fenomenet seg igjen for den vestlige halvkule.

Hvordan finne ut om dette faktisk har skjedd?

Man må først finne ut hvilke dager 13. og 28. ramadan 1894 er, og hvilke dager 13. og 28. ramadan 1895 er, ifølge den gregorianske kalenderen. Til dette finnes det flere nettsider som konverterer dagene i den muslimske kalenderen til den gregorianske:

http://www.islamicfinder.org/dateConversion.php

Ifølge lenken over er 13. ramadan 1311/1894 = 21. mars 1894
Slik kan man sjekke opp resten av datoene, men husk slik det står på nettsiden --> *There is a small probability of one day error.

Etter det må man se om det faktisk skjedde noen sol- eller måneformørkelse på de nevnte datoene, altså måneformørkelse 21. mars 1894 og 11. mars 1895, og solformørkelse 6 april 1894 og 26. mars 1895.

For dette kan man besøke NASA sine hjemmesider:

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt