Harald Hauge

7

Martin Enstad som leder i PF!

Det nærmer seg Generalforsamling i Presteforeningen. Ny leder skal velges for en ny og meget viktig periode. Vi er PF-medlemmer som er glade for at Martin Oskar Enstad stiller som lederkandidat!

Publisert: 4. mar 2015

Det er ikke lederen som bestemmer PFs program og politikk. Men lederens holdninger og egenskaper er avgjørende i det løpende arbeidet for å skape en slagkraftig organisasjon. Her mener vi Martin peker seg ut:

Holdninger

  • Martin ser at prestetjenesten er avgjørende for at Den norske kirke skal være kirke – og folkekirke. Han har en sterk identitet som prest, med bakgrunn som sokneprest i Øksnes og nå ansatt som sokneprest i Skedsmo. Han har jobbet i KFUK/M og KFUK/M-speiderne, og kjenner derfor flere av PFs tariffområder. Martin representerer en reflektert embetsteologi, har videreutdanning i ledelse og forstår kirkens institusjonelle utfordringer.
  • Presters lønn, arbeidsvilkår og profesjonsidentitet styrkes. Martin vil arbeide for at PF er fullt og helt fagforening - og fullt og helt profesjonsforening! Fagforeningens rettmessige krav skal aldri avkortes av utenforliggende hensyn. Foreningen skal fortsatt bidra til styrket kollegialitet og kompetanse.
  • Martin spiller ikke presten ut mot andre profesjoner eller funksjoner i kirken. Han forstår verdien av samarbeid og dialog på alle nivåer, og representerer en lederstil der vi gjør hverandre gode.
  • Martin ser styrken i et mangfoldig presteskap. Han er helhjertet tilhenger av kvinners prestetjeneste, og ser utviklingen mot bedre kjønnsbalanse som en ubetinget styrke. Martin ønsker et mangfold av teologiske synspunkter og profiler velkommen.

Egenskaper

  • Martin liker debatt og åpne prosesser, er uredd og tilgjengelig. Han fremmer egne meninger med tyngde, lytter til motargumenter og skiller mellom sak og person. Under hans ledelse tror vi PF kan utvikle en kultur for større grasrotengasjement og mer gjennomsiktige prosesser.
  • Martin er en dyktig debattant. Han skriver profilerte leserinnlegg som samtidig inviterer til samtale. Bli venn med ham på Facebook, og les prekener på veltalt.blogspot.no; det viser evne til å ha klare oppfatninger, kunne diskutere dem, og møte motargumenter med nysgjerrighet og forståelse.
  • Martin har bakgrunn fra KrFU, der han innehadde en rekke verv. Han er et utpreget politisk menneske. Vi som har arbeidet med ham er imponert over hans skarpe blikk for hva som er ”saken” i sakene, hvor en prosess befinner seg, og hvilke handlingsalternativer som er mulige. Dette er en uvurderlig styrke for en leder i PF. Han er rett person når prestetjenestens rolle i ny kirkeordning skal forhandles.
  • Martin har lang organisasjonserfaring. Han kjenner PFs sekretariat fra et vikariat i 2007-8, og vet hvordan foreningen fungerer lokalt og regionalt. Dette sikrer tyngde og kontinuitet! Samtidig representerer han en ny generasjon og et friskt blikk på de skjerpede krav som stilles til PF i dag. Det trengs mer enn noen gang!

Vi oppfordrer PFs lokallag til å diskutere ledervalget, og gi sine utsendinger en klar anbefaling om å stemme på Martin Enstad!

Dag Magnus Hopstock Havgar
Marta Botne
Terje Kjølsvik
Harald Hauge
Astrid Sætrang Morvik
Fredrik Saxegaard
Bjarte Nese
Lars Erlend Kielland
Finn Rindahl
Linn Strømme Hummelvoll

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Sukk !

Publisert rundt 5 år siden
Harald Hauge. Gå til den siterte teksten.


Presters lønn, arbeidsvilkår og profesjonsidentitet må styrkes. Martin vil arbeide for at PF er fullt og helt fagforening - og fullt og helt profesjonsforening! Fagforeningens rettmessige krav skal aldri avkortes av utenforliggende hensyn. Foreningen skal fortsatt bidra til styrket kollegialitet og kompetanse. Martin spiller ikke presten ut mot andre profesjoner eller funksjoner i kirken. Han forstår verdien av samarbeid og dialog på alle nivåer, og representerer en lederstil der vi gjør hverandre gode. Martin ser styrken i et mangfoldig presteskap. Han er helhjertet tilhenger av kvinners prestetjeneste, og ser utviklingen mot bedre kjønnsbalanse som en ubetinget styrke. Martin ønsker et mangfold av teologiske synspunkter og profiler velkommen.

Hvis slike prioriteringer som Hauge og andre av hans kaliber fortsetter å få goodwill innen DNK,kan den like godt legges ned og gå til grunne.

Jesu evangelium ser ut til å være et ikke-tema i alt de tenker er viktig,og da er deres virke bortkastet og virker fullstendig mot sin hensikt.

Fullstendig meningsløst !! 

Kommentar #2

Mads Tore Tengesdal

41 innlegg  2421 kommentarer

Avslørende !

Publisert rundt 5 år siden
Harald Hauge. Gå til den siterte teksten.
Det nærmer seg Generalforsamling i Presteforeningen. Ny leder skal velges for en ny og meget viktig periode. Vi er PF-medlemmer som er glade for at Martin Oskar Enstad stiller som lederkandidat!

Slik blir altså det organisatoriske fundamentet for dagens presteskap beskrevet, helt uten kristent innhold.

Finnes der ikke kristne prester som kan ta et slikt lederverv?

Kommentar #3

Kjetil Kringlebotten

17 innlegg  699 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden

Eg trur ikkje det er spesielt hemmeleg at eg stiller på ei heilt anna side enn Martin Enstad i dei forskjellige kyrkjelege debattane, og at eg heller ikkje er medlem i PF (dels på grunn av det som skjedde tidlegare i vår, men mest på grunn av opninga for streik). Men eg må seie at dei to kommentarane som har komme til no har berre vore useriøse.

Dette er snakk om ei fagforeining for prestar. Sjølvsagt handlar dette om ting som lnn, arbeidsvilkår og profesjonsidentitet. Og kven har opplyst den eine her til å kunne definere Enstad som ikkje-kristen?

Kommentar #4

Harald Hauge

7 innlegg  113 kommentarer

Publisert rundt 5 år siden
Rune Holt. Gå til den siterte teksten.
Jesu evangelium ser ut til å være et ikke-tema i alt de tenker er viktig,og da er deres virke bortkastet og virker fullstendig mot sin hensikt.

Takk til Kjetil Kringlebotten for en god kommentar. De to innspillene fra Holt og Tengesdal virker temmelig malplasserte.

Hva angår Martin Enstads forhold til Jesu evangelium kan jeg (igjen) vise til hans prekenblogg på http://veltalt.blogspot.no hvor evangelieforkynnelsen er tilgjengelig for alle som vil se og høre.

Kommentar #5

Rune Holt

11 innlegg  11104 kommentarer

Nei,absolutt ikke

Publisert rundt 5 år siden
Harald Hauge. Gå til den siterte teksten.
. De to innspillene fra Holt og Tengesdal virker temmelig malplasserte.

Er det noe som trengs i norsk kirkedebatt i disse dager,er det motstand mot ødeleggende krefter som Hauge m.flere representerer.

Mest leste siste måned

Ja vi elsker alle i dette landet
av
Jarle Mong
6 dager siden / 2846 visninger
Mel gir stabilitet
av
Ingrid Vik
28 dager siden / 1889 visninger
Er far og hans slekt uten betydning?
av
Øivind Benestad
3 dager siden / 1377 visninger
Hvem skal bli født?
av
Paul Leer-Salvesen
9 dager siden / 1014 visninger
Hjemlengsel
av
Joanna Bjerga
3 dager siden / 718 visninger
Mor eller menneske?
av
Liv Osnes Dalbakken
rundt 1 måned siden / 625 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere