Verdidebatt

Sivilisasjonen som kollapset

Enkeltmenneskets rettigheter ble politikk i opplysningstidens kristne Europa. Også datidens avvikere, sekulære og ateistiske filosofer, deltok.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det var denne sivilisasjonen som falt når de ekstreme kollektivistene og statistene overtok: Fra kommunisme og fascisme til nazisme og sosialisme, og, nå: ekstremt statstungt sosialdemokrati og lignende sin voldsomme betoning av staten kombinert med "markedskrefter".

En voldsom betoning av stat og markedskrefter var da Benito Mussolini sine idéer, beundret av Hitler. Det var "den nye sosialismen" på 30-tallet.

Nå har de skjønt dette både Kina, Russland og Europa. USA er også på vei mot "superstaten" (tenk: statsbudsjett i forhold til innbyggertall.). Men den aggressive utenrikspolitikken har man begrenset til krigsoperasjoner hvor man lett kan knuse fienden. Ala Gadaffi.

Mens folk bedøves av fredsretorikk, rettferdighetsretorikk, brød og sirkus, så øker det politiske mørket og kontrollen over individene.

Kobler man dette til datateknologien, så får politikerne enda mer ekstrem makt.

Trøsten er at den teknologiske utviklingen holder på å løpe ifra politikerne. F.eks er flere alternative internett under utvikling. Politikerne klarer ikke å holde seg oppdaterte."Løsningen" er overvåking.

USA er et stjerneeksempel på overvåkingsforsøkene. Siste store informasjon var at de kunne utnytte grunnleggende formatering på harddisker til å komme seg inn over det meste. Kan politikerne overvåke ALT trenger de kanskje ikke holde seg teknologisk oppdaterte for å sette inn mottrekk mot uønsket informasjon.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt