Verdidebatt

Hvorfor tilgir muslimer, men ikke jøder?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Hvorfor tilgir muslimer, men ikke jøder?

Kan det ha noe med gudsbildet å gjøre? Kan det ha noe å gjøre med at jødenes Gud ikke elsker sine undersåtter, at han ikke bryr seg om hvem som går fortapt eller ei? Kan det ha noe med at professor Tullerud har rett i jødedommen er en milliard ting, men feil allikevel? Ligger svaret i at jødedommen ikke er avgrenset til noe, men inkluderer alle og alt, og derfor ikke kjenner tilgivelsens kraft, for det er ingenting å tilgi for?

Om jeg på ramme alvor hadde skrevet det som står over her ville jeg, med rette, blir stemplet som rasist ogantisementitt. Mange ville rykket ut og gitt meg rødt kort, og framholdt at dette sprer hat og rasismen, dette kan du ikke la stå. Moderator ville begynt å lete etter Delete knappen på tastaturet…..

Men det er altså greit når det ikke er den jødiske religion en rammer. Da kan en publisere og få likes for at en par milliarder mennesker i verden tilhører en religion som ikke tilgir, som ikke kjenner tilgivelsens kraft – og at de ikke har en gud som ikke bryr seg.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt