Verdidebatt

Om å vite hvem ISIL er når man debatterer...

Debatt på debatt møter vi begreper om ISILs virksomhet, det være seg terror, type Islam,verdisyn, religion, ekstremisme, mv. Listen over tema man roter seg bort i, er så lang som herfra til månen. Ingen av disse er i dagens situasjon av betydning!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Fakta vi bør forholde oss til, er på tide å spore debatten over på.

Ser vi litt på håndgripelige fakta, finner vi fort ut at den terror og ekstremisme vi i dag ser fra Islamister er at det her er tale om en kjent terrororganisasjon som har byttet navn.

Jeg tror man vet hvilken.

Så til hva jeg ønsker meg en debatt om, fordi vi da kan nærme oss å debattere de reelle fakta når man vet hvem vi her har med å gjøre som har vært i stand til å begå disse grufulle handlingene i Europa og USA.

ISIL er ikke lenger en "vanlig/kjent" terrorgruppe! Tvert om!!!!

Hva vi her må se i øynene, bør etter mitt skjønn være de fakta vi bør forholder oss til i slike ordskifter.

ISIL er et kalifat blitt. Et kalifat som i styrke og økonomi er langt bedre stillet enn mange stater her på jorden. Også i Europa!

De eier egen oljeutvinning og foredling, mengder av annen virksomhet og  har etterhvert fått en ganske så stor "regjering" dvs: MINISTERE er på plass

. Ministere som er organisert og har ansvarsområder som i de fleste andre normale stater.

Disse har i oppgave å organisere deres områder, kontakt med verden, skaffe militærmakt, og selvsagt en  Finansminister med budsjettansvar. Dvs,... også å opparbeide "stastinntekter" og forvalte dem.

Så langt har ISILs finasminister gjort en .... for ISIL god jobb.

De tjener ulovlig/lovlig 2000,000,- US Dollar PR. DØGN! 

Samtidig bør man være klar over at ISIL har like mange medlemmer som en stor Europeisk stat.

Jeg kan ikke forstå annet enn at DETTE bør bekymre oss langt mer, enn hvilke verdier som er best, hvordan bekjempe terror, Islam verus kristen, mv. av tematikk som på ingen måte står i forhold til de reelle utfordringene verden står overfor i forhold til ISIL!

Kan vi ha noen konstruktive samtaler om de faktisk truslene og de reelle utfordringene verden står overfor?

For dette kalifatet som er av en slik karakter har verden ikke sett før. Jeg ser foreløpig ingen tegn til at våre Statsledere og vår befolkning forholder seg til de faktisk forhold ,siden de foreløpig ikke har tatt i bruk metoder en slik situasjon nødvendiigvis må bemøtes med.

Vårt Land 

19.02.2015. kl.00.18

Kirsten Schei

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt