Verdidebatt

Broder Aage Samuelsen

I mitt kristne liv har Aage Samuelsen betydd mye for meg...I disse dager er det hundre år siden han var født. Han spøkte om alderen sin og sa at han skulle bli hundre år bare "på ert," men slik gikk det dog ikke, han ble 72 år gammel.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Min mor var en pinsevenn og hun likte musikken til broder Aage. "Han er god til å spille gitar," husker jeg hun sa flere ganger. Hun kjøpte platene av han, og var på den måten en god evangelist for sin unge pode.

Jeg levde verdens "glade" dager helt til jeg var 33 år, da jeg ble en kristen. På den tiden var det The Rolling Stones for alle pengene, og jeg kjøpte og spilte sangene "for full musikk"! "Skru lyden ned," pleide min mor å rope gjennom de fantastiske tonene.

Da jeg i 1982 BESLUTTET meg for å bli en kristen, tenkte jeg: "Det er nok mye jeg må slutte med, men om det bare er EN type musikk jeg får høre på, så kan jeg godt klare meg med musikken til Aage Samuelsen!" Det ble trøsten, fordi jeg skjønte at nå var det slutt med å høre på The Rolling Stones, som hadde tekster som ikke var forenlig med min kristne tro. Noe som jeg mener idag også, 34 år senere!

Da jeg i årene som fulgte havnet i godt selskap med andre kristne, skjønte jeg at det nok var mye bra kristen musikk hos andre kristne også! Som medarbeider og etterhvert daglig leder i nær-radioen "Lys i Sør," kom jeg i kontakt med andre musikktyper, slike som "Evangelievennene, Rett Kurs og Wanda Jackson. Så noe savn fra de gamle dagene hadde jeg ikke, musikkmessig!

Jeg spilte mye av musikken til broder Aage på nær-radioen, men i ettertid har jeg tenkt på at det bare var meg som spilte han...de andre var mest opptatt med engelske sangtekster, slike som Per Sørtorp gav ut. Men siden jeg så ofte var på radioen, klarte jeg å dekke de fleste dagene med MIN musikk. Det fikk jeg mange hyggelige tilbakemeldinger for.

Jeg har alltid hatt en marginal smak, både når det gjelder politikk og musikk. Jeg var stort sett alltid enig med broder Aages taler, når presteskapet fikk så ørene flagret! Broder Aage har alltid vært "MIN MANN i kristen sammenheng, slik som Carl I Hagen har vært det i politikken!

Så takk skal du ha, Aage Samuelsen for alt det du har gitt meg på kristenfronten, jeg vet vi møtes i himmelen en gang. Da spiller du og synger nok også førstestemmen  i det himmelske koret!

Klikk deg gjerne inn på sangen om broder Aage, det er Håkon Banken som synger sin hyllest til broderen...

Her er også et interjuv han gav til NRK og Per Øyvind Heradstveit på sine eldre dager

En sang som Aage Samuelsen synger selv, og Arnt Haugens orkester

Helt til slutt en del dokumentarer

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt