Verdidebatt

Tøvete om islam fra Abid Raja

Muslimen og stortingsrepresentanten Abid Raja uttaler seg stadig vekk om islam, men da er det synd han ikke forholder seg til islams originalkilder.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Nå sist i Adresseavisen i artikkelen

står han frem som en stor humanist og demokrat og sier

«Min profet trenger ingen feige muslimer til å hevne seg og sin ære»

.

Det blir blir direkte feilaktig når Raja fremstiller krigsherren Muhammed som hadde sex med ni år gamle Aisha som en stor humanist som ikke blir fornærmet. De som hevner seg i Muhammeds navn støtter seg på islams originalkilder. Hvis Muhammed hadde levd, hadde han frydet seg over islamsk terror.

I denne artikkelen er han også uredelig når han fremstiller 190 fredsomme demonstranter i Pegida som ekstremister. Det er ikke noen likheter mellom fredelige demonstranter som bruker ytringsfriheten og ekstremister fra totalitære ideologier som islam som bruker vold eller truer med vold.

Raja har tidligere kommet med tøvete påstander om at islamsk terror ikke har noe med islam å gjøre, i likhet med en rekke andre politikere og media som ikke har god oversikt over islams originalkilder.

Disse originalkildene i islam har jeg skrevet mye om i tidligere artikler, som for eksempel En bedre forståelse av islam hvor jeg forklarer Koranen, Hadith, Sunna og abrogasjon, prinsippet som gjør at nyere og mer voldelige vers i Koranen har større vekt enn de eldre og mer forsonlige versene.

Raja har tidligere kommet med tøvete påstander om at islamsk terror ikke har noe med islam å gjøre, for eksempel i Dagsnytt 18, 16. desember, 2014. Da sa han følgende om pakistanske Talibans angrep på en skole i Peshawar:

«Dette er altså en islamistisk ideologi, ikke knyttet opp mot religionen islam, men det er en politisk ideologi, hvor terror er egentlig rådende, men også hvor man bruker all type retorikk til å skille befolkningsgrupper, hvor du har de rene på den ene siden og gjerne da amerikanerne, jødene, de ikke-troende på den andre siden. Og alle som snakker for demokrati, for menneskerettigheter blir klassifisert på den andre siden.»

Islam er både en religion og en politisk ideologi, og terrorister som bruker islam som begrunnelse av sin terror har alt å gjøre med islam.

På mange måter har Raja rett i at muslimer er sine egne verste fiender, men problemet er ikke først og fremst muslimene men islam i henhold til Koranen, Hadith og Sunna.

Dette innlegget ble også publisert på StortingsKristian.com

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt