Verdidebatt

Gjensidig ytringsfrihet

Etter grusomme terrorhandlinger i Frankrike, står vi igjen opp for ytringsfriheten. Har ytringsfriheten ingen grenser? Og hvordan ville vi selv reagert om f.eks. muslimer benyttet ytringsfriheten på samme måte som vi?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Ytringsfriheten er en forutsetning for et fungerende demokrati.  Ytringsfriheten blir stadig truet, særlig når dem som har makt blir utfordret av opposisjonslle med andre verdier og andre idealer enn de rådende. Det er svært ofte makten mot ytringsfriheten, maktapparatet mot dem som krever rett til å  si fra.

Nå er rollene byttet om. Det er flertallet mot mindretallet, det er majoritetens rett til å harsellere med og latterliggjøre mindretallskulturer.  Nå står vi opp for rett og frihet til ytringer som rammer et mindretalls tro og deres hellige Profet.

Hvem er nå de svake - og hvem er de sterke? Ønsker vi å latterliggjøre muslimsk tro fordi vil føler oss truet av Islam. Vi vil ikke la oss kneble til å avstå fra å publisere karikaturtegninger av Porofeten. Vi står opp mot terror og vold som vil skremme oss til å tie. Selvsagt gjør vi det!

Ytringsfrihet kan ikke møtes med og begrenses av terror, vold eller trusler. Skal ytringsfriheten ha en sunn arena, må ytringer møtes med ytringer, ord møtes med ord, bilder møtes med bilder.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt