Daniel Snekkerhaugen

3

Same procedure as last year

same procedure as every year, også for AUF som det kommer frem her http://www.nrk.no/ostfold/auf-beklager-droy-medlemsverving-1.12128089

Publisert: 2. jan 2015

AUF kan selvfølgelig beklage sin oppførsel når det blir offentlig kjent. Men det er veldig mye som tyder på at denne beklagelsen er veldig hul, for ulike avarter av det som har blitt avslørt har blitt avslørt veldig mange ganger før, over mange år. For man har vel ikke glemt medlemsskandalen for endel år siden. Hvor AUF var sentrum for medlemsskandalen av de partipolitiske ungdomsorganisasjoner. Og den eneste grunnen til at offentligheten ikke fikk kjenne til omfanget av skandalen var at daværende Ap-statsråd valgte å ta grep som kun hadde til hensikt å skjerme AUF og ikke minst unngå at slike som Stoltenberg og Jagland skulle komme under kritisk søkelys. 

Men det som er skremmende med denne og tidligere avsløringer, er at det helt klart forteller om en tilnærming som minner mest om Stalin-Sovjet eller Hitler-Tyskland. Jeg tenker i denne sammenhengen på alderen til de som AUF mener er en legitim målgruppe: 12-åringer. Dvs man snakker om barn. Den slags tilnærming at barn er legitim målgruppe for politikk var vanlig både i Stalin-Sovjet og Hitler-Tyskland. 

Så i stedet for å komme med det som åpenbart er hule beklagelser når man blir avslørt for urent trav, så bør AUF heller svare på hvorfor de viderefører politisk fremgangsmåte som har mest gjengklang i samfunn som Stalin-Sovjet eller Hitler-Tyskland? 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Alf Gjøsund, religions- og debattredaktør Vårt Land

Skriv innlegg

Mest leste siste måned

Pride har nådd sin peak
av
Tonje Gjevjon
27 dager siden / 8403 visninger
Vi som ikkje forstår Pride
av
Emil André Erstad
27 dager siden / 6353 visninger
10 grunner for ikke å delta i Pride-parader
av
Øivind Benestad
rundt 1 måned siden / 5268 visninger
Sangens elv stopper opp
av
Harald Bjørkøy
22 dager siden / 3372 visninger
Isolerte menigheter
av
Vårt Land
17 dager siden / 2666 visninger
Det er normalt å bli eldre
av
Magne Nylenna
25 dager siden / 2172 visninger
Sant og usant fra Lomheim
av
Merete Thomassen
13 dager siden / 1998 visninger
Oase og snever kritikk
av
Vårt Land
11 dager siden / 1749 visninger
En verdig død for alle
av
Marie Aakre
14 dager siden / 1718 visninger
Den tunge arven
av
Ingrid Nyhus
10 dager siden / 1571 visninger

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere